Julafton!

Eddie väckte mig tidigt på julaftonsmorgon och var ivrig över att hoppa upp ur sängen och öppna julklappar. Lyckades förhandla till mig någon extra timmes sömn, sedan var det bara att plocka fram klapparna. :) Av mig fick han två tröjor, ett par handskar för utomhusträning, hudvårdsprodukter och en dunväst. Jag fick en city book (Paris!) från Louis Vuitton, en parfym från Dolce & Gabbana och en sport-bh.

julklappar-edi

Vi hade några timmar på oss innan vi skulle vara hos mina föräldrar så vi passade på att skynda till gallerian för att se om vi kunde fixa julklappen som hade blivit fel till Eddies bror. Det gick inte, däremot bytte vi sport-bhn jag fick av Eddie (som var för stor) till en träningströja. Frukosten? Ja, den köptes på ett café och åts i bilen på parkeringen till gallerian. Så extremt o-mysig julmorgon, men det är lite komiskt också. Lite vi över det hela, haha. Nästa år ska jag/vi sova hos någon av våra föräldrar för att få julkänsla från första morgontimmen!

När vi kom till mamma var de i full färd med att göra i ordning lunchen.

jul1

Älskar julbord! Men äter typ 1/3 av utbudet, haha… Julskinka och ribs är mina favoriter. jul2 jul6

Efter lunchen var det dags för julklappsleken! Alla kör ju olika men vi gör såhär: varje deltagare köper två presenter för ungefär 50 kr/st. Alla klappar ligger i mitten på bordet och får varje deltagare slå en tärning. När man får en 1a eller 6a får man ta en julklapp. När alla paket är tagna sätter vi på en timer, i år 3 minuter. Så går tärningen runt och på 1 får man ta ett paket från någon och på 6 får man ge en klapp till den till vänster. Efter 3 minuter ska man öppna paketen och så gör man om det igen. Blir väldigt hetsigt de sista 30 sek!

jul4

Sedan spelade vi ett spel som var med i leken. Fyra tärningar som bestämde vad man skulle göra, t ex “sitt på knä – drick två klunkar – medan du sjunger en sång – och håller ett tal efteråt”. Vi var nog lite onyktra för vi skrattade rätt rejält åt detta under spelets gång.

Vid halv tre hade vi julklappsutdelning med Gina & senare Kalle Ankas julafton på i bakgrunden. Jag känner inget behov av att sitta i soffan och se hela Kalle, men jag vill gärna ha det på i bakgrunden. Mysigt liksom.

jul5

Efter Kalle & julklappsutdelningen åkte Eddie och jag till hans föräldrar för att fira jul där. De hade några släktingar över på besök och vi anlände lagom till snapsprovning och dessert. Eddie gjorde vår snaps i år; kanel & apelsin samt ingefära & lime. Hans kusin hade också gjort en egen med smak av dill och citron. Den måste vi testa nästa år! (Eller till midsommar?)

jul8

Sedan var det dags för julklappsleken även här! Jag tror att jag kammade hem typ 6 av 8 paket eller något sånt, haha.

jul9Efter lite kaffe & fika sa vi hej då till deras släktingar och så fick Eddan agera tomte.

jul11

Därefter följde vickning, Svensson Svensson, filmtittande och bara allmänt chillmys. Väldigt härlig julafton. <3

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.