Jul och nyår 2015 – blogglista

Ni VET ju vid det här laget att jag älskar att fylla i listor. Som jag har förstått det är det något de flesta av er finner intressant också? Hoppas det i alla fall! Här kommer en lista som jag hittade på Stureplan.se, om julen och nyårsafton. Puss!

jul144MAT & DRYCK

Favoriten på julbordet: Jag är inte särskilt vuxen av mig när det gäller julbord. Älskar verkligen den traditionella skinkmackan dagen innan julafton, när det är tända ljus, julmusik och mörkt utomhus… Så mysigt. Skinka, köttbullar, prinskorvar och rökt lax är typ favoriterna. Inte så roligt, va?
Inte lika positivt inställd till: Sill. Försöker varje år, misslyckas varje år.
Dricker helst: Pappas hemmagjorda snaps och julmust. Om jag fick bestämma skulle Coca Cola vara bannlyst på julafton.
Så här många julbord tar jag mig an i år: Två stycken utöver den mat som äts under julhelgen. Det är tradition att äta julbord med både mamma och pappa. Ett år var i Bad Gastein och åkte skidor kombinerat med julbordet – en ultimat weekend!
Det mest delikata julgodiset: Jag äter allt. Knäck, chokladasken, juleskum osv… Mums.
bg

JULKLAPPAR

Här köper jag merparten av årets julklappar: NK. Där finns allt.
Det är fritt fram att inhandla mina julklappar här: Zara Home, Flygresor.se, Svenskt Tenn eller River Island.
En julgåva jag alltid kommer minnas: Vet inte varför jag kom att tänka på denna, men jag var väl… 7-8 år och fick ett orange armbandsur från mamma & pappa eller någon i släkten. Minns att jag inte tyckte klockan var så fin, men ville inte visa otacksamhet eller göra någon ledsen.
Jag korar följande till årets julklapp: En drönare! Fatta vad COOLA grejer du kan göra med en sådan.
Mitt bästa julklappstips – materiellt eller ej: En upplevelse, skräddarsydd efter personen du ska ge gåvan till. En weekend på spahotell, flyga helikopter, göra eget silversmide, gå spökvandring eller liknande.
jul2014

TRADITIONER

Så traditionell är jag på en skala från 1 till 10: 5. När det gäller julen är jag snarare en 8-9.
Den viktigaste traditionen är: Kalle Anka och julklappar! Ett år missade jag Kalle och det kändes inte alls som julafton. Och julklappar är ett måste. Inte för att jag måste ha saker, utan för att det är en stund att visa “jag har tänkt på dig och vill ge dig detta”.
Så julpyntar jag mitt hem: Båda mina föräldrar bor i stora villor där de pyntar på rejält. Älskar att de gör det. Hos mamma är det oftast traditionellt med guld, rött och grönt. Och en stor gran som katten brukar ha hunnit riva ner ett par gånger under december. Hos pappa är det hundra små tomtar och ljusslingor överallt. Vi har inte haft en julgran där så länge jag kan minnas, istället har vi ett “träd” i vardagsrummet året om som vi pyntar lite granna. Hemma hos mig och Eddie har vi en gran som Eddan har huggit ner, en adventsljusstake, hyacinter och nytt från förra året: en adventskalender med PAKET!! Förra året var det Eddan som fick paket, i år blev det min tur. Hurra!
Julkort eller sms – så sänder jag mina julhälsningar: Sorry. Skickar aldrig julkort, har nog aldrig gjort det heller. Skickar sms till mina närmaste vänner men aldrig, aldrig, aldrig ett sms som går ut till samtliga i telefonboken. Herregud vad opersonligt. Minns ett år när både jag och brorsan fick samma sms av en bekant… Lite stelt. Gör inte sånt!
Tar mig an Kalle Ankas julafton på följande sätt: Kalle Ankas julafton ser vi hos mamma och jag kan tänka mig att det är jag som stressar alla med att hinna till soffan och titta, hehe. Troligtvis har vi precis spelat julklappsleken innan och mamma har som vanligt köpt små presenter i både Färjestadshopen och Djurgårdsditon… Efter Kalle är det julklappsöppning!
eddie-thowejul

JULAFTON 2015

Så firar jag: Med tre familjer att ta hänsyn till är det alltid ett litet pyssel att få ihop det. Jag tycker det är betydligt skönare att fira jul såhär i äldre dar, som barn är man väldigt rädd för att såra någon eller göra någon besviken. Men i år kommer vi att vakna i vår lägenhet och äta frukost ihop. Sedan äter vi lunch och ser Kalle Anka hos mamma och framåt kvällen åker vi hem till Eddies föräldrar och sover där. På juldagen firar vi jul hos pappa.
Önskvärd julvärd i rutan: Mikael Persbrandt <3
Middagssällskap jag drömmer om – realistiskt eller i en drömvärld: En perfekt middag är en middag där mat och dryck flödar, musiken hörs i bakgrunden och vi har människor som slappnar av, vågar skratta och släppa loss. Ska fundera lite på dessa personer…
Personen jag helst vill möta under misteln: Min pojkvän.
Ser mest fram emot: Julklappsleken hos mamma, min svärmors mat och att sjunga julsånger med några järn innanför västen hos pappa.
jul20145

NYÅRSAFTON 2015

Så ringer jag in det nya året: INGEN ANING. Just nu är jag typ orimligt sugen på att åka till Helsingfors och se JVM…
Jag bär följande utstyrsel: Antingen en tajt, kort jävel eller en lång variant med urringning åtminstone åt ena hållet.
Ett nyårslöfte jag kommer – eller bör – avge: Finns så mycket att optimera men jag kommer foka på att vara tacksam och se saker ur en positiv synvinkel.
När jag blickar tillbaka på 2015 kommer jag alltid minnas: Våren och sommaren där det hände så oerhört mycket för mig personligen och som tur var blev det tillslut bra.
Ser fram emot detta år 2016: Konkret: resan till New York. Abstrakt: att profilera mig ännu mer.

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.