Jul hos mamma

Heja! Julafton! Och framförallt: mitt livs kärlek fyller år. ♥ Vad dagens huvudperson gör? Ligger bredvid och kollar våra lotter från Uppesittarkvällen. Jag passar på att redigera bilder från dagens julfirande i Kungsängen. Eller ja, när jag skriver detta är det ju faktiskt efter midnatt och julafton, så gårdagens firande…

Så här såg 2017 års julfirande ut hos min älskade mor:

Jag och Jocke hämtade Jeppe i Solna innan vi åkte ut. Där fick jag en julklapp från honom och min reaktion ovan stämde absolut överens med min känsla. Jag fick en extern hårddisk som jag kan spara alla mina bilder och filer på, något jag önskat mig i flera år men varit för lat för att ta tag i själv.

Hos mamma hade de ordnat så fint och det fanns massor att äta och dricka. Mums. Både Jocke och jag var utsvultna efter att ha tränat och bara ha ätit frukost, så vi norpade en lussebulle innan jullunchen. Jag fick försöka förklara mig för min systerdotter på 6 år att det egentligen inte var okej att ta från dessertbordet innan maten serverades… Barn ser allt alltså!

Den klassiska lunchen består av julgröt med 1 st mandel i och skinkmacka. Det är hög prestige i vem som får mandeln och i år lyckades Jocke få den. Han väntade t o m ett par minuter innan han berättade, tillräckligt länge för att resten av gänget skulle ta sig en portion till för möjligheten att få mandeln… jäkla Jocke!

Så var det sedan dags för julklappsutdelning! Jag och Hedda var tomtens hjälpredor. Av mamma och Per fick jag en ny Mac, helt galet. Blev SÅ glad! Tack!! ♥

Och så spelade vi spel. Och kollade Bingolotto. I pauserna griljerade vi såklart skinkan inför julafton! Eller ja, det var Hedda som tog hand om det. Vi var mest där och stöttade upp.

Nu är Bingolotto helt slut, Jocke har gjort sig i ordning och det är dags för mig att stänga ner datorn och önska er en fantastiskt god jul. ♥

Share:

1 kommentar

  1. Matilda qvick
    12/24/2017 / 14:41

    Fina bilder ❤

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *