Jockes födelsedag ♥

På julaftonsmorgon vaknade jag innan mitt alarm löd. Jag märkte att Jocke inte sov särskilt djupt och ville därför inte kliva upp och göra i ordning allt. Tassade istället ut och låtsades gå på toaletten, då brukar han somna om. Stängde sedan försiktigt sovrumsdörren och tände levande ljus runt om i lägenheten. Det ovan luktar fantastiskt gott, från Molton Brown.

Medan morgonljuset började sprida sig gjorde jag i ordning vad födelsedagsbarnet önskade sig till frukost; eggs benedict. Jocke vill inte äta frukost i sängen så jag gick in och sjöng med en kopp kaffe och ett av paketen istället. :)

Det var det stora paketet jag gick in med, men när han hade satt sig upp drog jag ut en påse som låg under sängen och tog upp några till. Jag älskar att ge bort paket och hans min när han såg att han skulle få fler presenter var priceless. ♥

När han hade öppnat alla paket gick vi ut och åt frukost. Då hade jag hunnit bli hungrig också, så jag slängde ihop en likadan rätt till mig med. Har ni testat att pochera ägg förresten? Det är superenkelt, och går jättefort. Våga prova! :)

I det stora paketet fick han en klocka från Tusenö som han hade önskat sig (ni ser inte fel, jag hade bara gjort en luring och slagit in asken i ett enormt paket).

Vi tog det ganska lugnt under morgonen och slapp stressa. Jag hade förberett dukningen redan två dagar innan, så det mesta var klart. Jag tycker det är så fint att blanda porslin så jag dukade med tallrikarna jag hittade på Stadsmissionen förra veckan (och några vi redan hade hemma).

Fyller man år ska man få bubbel! Vi hade både cava och alkoholfritt mousserande.

För något år sedan såg jag någon som hade knutit fina sidenband runt sin “Vänskapsknut” från Svenskt Tenn. Blev inspirerad och gjorde detsamma på våra ljusstakar och vattenkannan. Jag brukar spara fina sidenband och även silkespapper, det kommer alltid till användning. När vi är bortbjudna brukar vi oftast ta med oss en korg med roligt innehåll och då kommer silkespappret alltid väl till hands. :)

Vid elva kom familjen! (Jag blurrade allas ansikten eftersom jag inte hade frågat om jag får lägga upp den här bilden i bloggen.)

Ser ni de guldiga glasunderläggen? Det här är en så rolig och smått kuslig historia…

I veckan var jag och Alex på Stadsmissionen och där hittade jag åtta av dessa underlägg. Jag föll direkt för dem. När vi firade jul hos mamma fick jag en julklapp från mormor och gissa vad som fanns där i… Jo, fyra EXAKT LIKADANA UNDERLÄGG. Alla blev helt tysta när jag berättade om detta. Läskigt, va? Tack mormor! ♥

Efter skinkmackor och julmust bjöds det på frozen cheesecake! Tyvärr har vi inget fint uppläggningsfat så jag fick servera på en skärbräda… Eller så här; just där och då hade vi inget fint uppläggningsfat, men senare under dagen fick jag ett jättefint från Mateus av Jockes föräldrar. Så nästa år ryker skärbrädan! :)

Sedan var det dags att åka till Täby och fira julafton – men mer om det sen!

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.