Jag gillade det, sen hatade jag det, sen brydde jag mig inte

bob

”Men Bob, du sa ju i en intervju för en månad sedan att du tycker si och så om det här”.

– Sa jag? Jaha, det kanske stämmer. Jag förändras hela tiden. Jag är en annan människa nu än vad jag var för fem minuter sedan.

Saxat ur denna krönika. Älskar svaret. Människor utvecklas och åsikter förändras.

Skäms inte och må inte dåligt över vad du tyckte förr. Se det istället som att du med åren har utvecklats och fått ett bredare perspektiv som hjälpt dig att se saker för vad de (enligt dig, åtminstone!) verkligen är. Och känn dig inte dum för att du inte tycker samma sak idag som du gjorde i förrgår. Vi är alla i rörelse och det vore befängt att skriva saker i sten. Se det också som en lärdom. Dina medmänniskor utvecklas och rör på sig med. De har troligtvis inte samma åsikter idag som när du lärde känna dem. Och det bästa av allt: är det inte underbart att diskutera en fråga med någon vars svar får dina ögon att öppnas och t o m kan ändra din åsikt? Stay openminded!

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *