Jag börjar äntligen se ljuset i tunneln

Bild från förra sommaren

Otroligt efterlängtat med helg! Veckan har varit tuff med både jobbiga besked, besvikelse och ingrepp som jag inte var beredd på. Men nu kan det bara bli bättre och är det något jag är hoppfull inför så är det sommaren. Inte för att det är just sommar utan tack vare flera saker.

Min rygg svarar bra på behandlingarna vilket har gjort att jag får börja löpträna igen. Jag är så glad över att min kropp börjar bli stark! Och med stark menar jag stabil, snarare än stark som att kunna lyfta en viss vikt. Har hela tiden sett mig själv som ganska vältränad ändå men har nu insett att så inte är fallet. Aj, magplask… Det positiva är att jag gillar att slå underifrån så jag har redan gjort ett löpschema och ett träningsprogram i Excel för de kommande tre månaderna. Skillnaden nu är att jag lyssnar på kroppen på riktigt – alla bitar ska med. Yogan har jag med, likväl som allsidig styrketräning och långsam ökning i löpstegen. Intressant nog har min rygg svarat bättre på att jag har varit förkyld och knappt tränat i två veckor än de perioder då jag har tränat cirka sex gånger i veckan. Jag menar inte att en stillasittande fritid är svaret, utan att jag har förstått att ibland är det bra med lugnare perioder också. Eftersom jag älskar min träning kan jag ibland bli fartblind och inte förstå att det ibland är viktigt att sakta ner, även om man mår bra. Ta ett yogapass istället för ett intervalpass på cykeln, till exempel. Få med alla bitar.

Nu har jag alla förutsättningar för att skapa mig en kropp som håller för resten av livet och jag vågar också göra det eftersom jag nu vet att ingenting är skadat. Det har varit så, förlåt mig men, jäkla mycket med min kropp sedan i höstas. Och allt hänger ihop. Jag har nämnt detaljer här i bloggen ibland men jag tror inte det går att förstå hur jävligt det har varit i perioder. Efter den här veckan hoppas jag få svar på några frågor och de kommande månaderna ska jag göra allt för att bli mitt bästa jag. Jag är så värd det.

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.