Jag är nykär i hockeyn

Brynäs spelar sjätte finalmatchen mot HV71 med noll mål mot tre till bortalagets favör. Jag vet inte om jag hade brytt mig ett skvatt om det inte vore för att min sambo har sina sympatier för HV71. Eller, nu ljög jag. Jag vet att jag inte hade brytt mig ett endaste dugg om så inte var fallet. Enda anledningen till varför jag skulle hålla viss utkik är för att se om laget jag avskyr förlorar eller lyckas sno till sig en sjunde, avgörande finalmatch.

Nu i periodvilan har jag läst igenom “Sport”-kategorin i en av mina gamla bloggar och jag sitter helt stum. Jävlar, vad jag kommenterade och analyserade matcher! Inför slutspelet, vilka domslut som var felaktiga, hur målen hade sett ut, vilka övergångar jag trodde skulle ske… Jag blir med ens varse om hur mycket jag saknar sporten. Jag får inte alls utlopp för den i mitt liv idag. Jag vet att det är annorlunda när sena nätter inte är något problem för att skolan börjar vid lunch och att se på hockeymatcher och hålla sig ajour snarare är regel än undantag om man praktiserar på Hockeysverige eller C More. Då är det ingen uppoffring. Idag ser mitt liv lite annorlunda ut; jag jobbar heltid och även lite mer därtill, tränar och har ett rikare socialt liv. Men uppenbarligen mår jag så otroligt bra av att se matcher och kanske allra mest analysera dem. Det är där kärleken ligger, för SPORTEN och SPELET.

Jag känner mig nykär! Det hade jag då aldrig trott att jag skulle bli av att se en finalserie utan Färjestad.

Ikväll, eller snarare i natt, spelar mitt andra hjärtelag New York Rangers första kvartsfinalen mot Senators. Det här känns som en jävligt tuff matchserie och jag tror inte vi klarar den. Sportade NYR-tischa dagen till ära, i alla fall.

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.