Mat & dryck

Italiensk afton när mamma fyller år

Igår bjöd Jesper och jag in till Italiensk afton hemma hos Jocke & mig. Vi började med burrata, tomater, rostade pinjenötter och basilika som vi hade ringlat olivolja och balsamico över. Supersmarrigt.

Öppnade magnumflaskan som jag köpte på vingården i Toscana och tänkte ”det som blir över tar jag med till julafton på söndag eller måndag”. Haha, det slutade med att vi tömde hela flaskan. Samt två ”vanliga” flaskor till. Vid ett åkte de hem efter flera timmar runt bordet, snackandes om allt möjligt. Så jädrans mysigt och bra kväll.

Till varmrätt gjorde Jesper stekt oxfilé och rödvinsrisotto med sparris och svamp. Muuuums. Hyvlade parmesan över som jag köpte i Florens.

Till efterrätt köpte vi faktiskt färdigt från Picard. Tiramisu, macarons och något hallonbakelse. Tiramisun hade vi läst i någon blogg att den var svingod, så vi chansade. Och både mamma och Per tyckte den var magisk, så högsta poäng med andra ord! Till den serverade vi espressomartini. Vi har ingen espressomaskin men det gick suveränt att brygga svinstarkt kaffe bara, hehe.

Självklart fick mamma presenter med, som det födelsedagsbarn hon var. <3

Idag mår vi som vi förtjänar men det är också vår första lediga dag så vi kunde sova länge och hittills har vi bara legat i soffan och kollat serier. Jag har lagt blodmask, fuktmask och ska hoppa in i duschen snart. Sen kör vi en liten shoppingrunda i Täby C innan det är dags att åka på julbord med pappas familj. Trevlig helg på er!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *