Internationella kvinnodagen och min bästa arbetsplats

Tjena gänget.

Imorgon är det Internationella Kvinnodagen. (Är redan trött på alla kommentarer som kommer att dyka upp i mitt flöde – innan dagen ens är här.) Och jag vill dagen till ära ge en fet kram till mina kollegor och kanske främst mina manliga kollegor. En del män i min närhet är fortfarande så väldigt normativa. Skämtar om homosexuella och om vad kvinnor förväntas göra osv. Orkar inte alltid ta striden men det brinner inom mig varje gång.

Men så har jag hamnat på en arbetsplats där jag dagligen (!) märker hur mina kollegor diskuterar och svarar på olika saker annorlunda. Fast för dem är det normalt. Är ni med på vad jag menar? Och jag känner mig för första gången så bekväm. Jämställd liksom. Är det såhär det känns alltså? Fan, vad underbart.

 

Fan vad stolt jag är över min arbetsplats. Dagens applåd till DC på Aller Media.

(En liten input: Jag skriver en artikel om en kvinna som har lanserat ett sminkmärke för mörka hudnyanser och jag hade skrivit “för mörkhyade kvinnor” i en mening. Han sa: “Har hon uttryckt sig så eller är det vi som skriver så? Annars bör vi vara genusneutrala och bara skriva mörka hudnyanser.” Och jag ba… Men SJÄLVKLART! Bra Mats.)

(En liten input 2: Den kommer på ELLE.se! Länkar när den publiceras.)

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.