Inspiration till liten balkong: textiler, växter och färger

Jag älskade min balkong på Gärdet och att inreda den efter precis som jag ville ha det. En bas i blåa toner (älskar blott!), en del textil och så givetvis växter. Det är nyckeln tror jag – blanda material, färger och “hårdhet” (såväl metall som textil, till exempel).

Snart är det balkongsäsong igen och nu när jag bor hos Joakim hyr jag ju ut lägenheten på Gärdet. Men som tur är har även Jocke en balkong och den ska vi lägga ner lite extra krut och kärlek på i vår. :)

Min inredningsstil på balkongen skiljer sig en del från inredningen inomhus. På balkongen vill jag ha ganska mycket saker; det ska kännas ombonat, mysigt och färgglatt. Som en koja, ungefär. Man ska bli glad av att vistas här. Inomhus vill jag ha det stilrent och inte alls massor av prylar framme.

Jag vill att balkongen ska vara det självklara valet från morgon till natt. Morgonkaffet, lunchfikat och vinhänget som fortsätter in på småtimmarna. Balkongen ska fungera för allt.

På balkongen här på Kungsholmen står just nu en soffa, två fåtöljer och ett bord i typisk rottingstil. Till våren planerar vi att köpa en grill som ska stå precis när man kliver ut på balkongen. Till höger ställer vi fåtöljerna bredvid varandra som en tvådelad soffa med den riktiga soffan mittemot. Bordet ska vi skänka bort och istället ställer vi dit ett brickbord i Svensk Tenn-stil. Kanske. Men det bord som står där just nu är alldeles för otympligt så det ska bytas ut i alla fall.

Här är min vision board för vår balkong i vår:

Många kuddar i olika färger. 

Ljuslyktor för ett varmt, behagligt ljus samt mysfaktor under kvällstid. 

En matta för att skapa ett mjukare intryck. 

Vaser i färg för blommor. 

Krukor i olika mönster för gröna växter.

Gärna hängande växter och ljuslyktor för att ge känslan av ett rum och inte bara “golv”.

inspiration till balkongen för de som har en liten balkong

Balkonginredning från H&M Home, Åhléns, Indiska och IKEA.

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.