Hur fan kunde det gå så långt?

God morgon!

Sitter i soffan och ser Nyhetsmorgon där man diskuterar nedläggningen av Sollefteås BB och att första förlossningen nu har skett i en bil för att paret inte kom fram till ett BB i en annan stad. DN skriver om det här. Jag blir förtvivlad. Jag tänker på alla de gravida kvinnor i landsbygden som inte har tryggheten i att veta vart man ska bli förlöst. Att det kanske sker i framsätet i en bil med 20 minusgrader utanför. Och jag undrar hur fan det här kunde ske? “Kvinnor har fött barn i tusentals år.” Jo, kvinnor har också dött i tusentals år på grund av farliga förlossningar. Jag blir rent ut sagt förbannad, hur FAN har politiker mage att ta så lätt på kvinnors hälsa och de risker en förlossning medför?! För det är inte bara att trycka ut en unge, det är en sak som är säker.

I takt med att jag har blivit äldre har jag såklart funderat över familjeliv själv och jag känner rädsla över många moment under en graviditet och förlossning. Då har jag ändå det fundamentala; nära till “allt” (jag bor i centrala Stockholm) och har många valmöjligheter angående förlossning. Jag kan inte föreställa mig något värre än känslan av osäkerhet och att inte ha någonting alls att säga till om angående min förlossning. Jag hoppas verkligen att det kommer en lösning snart.

Något sidospår men jag behövde verkligen nämna det. Jag har precis ätit frukost och ska om en halvtimme bege mig mot Vasastan där jag ska möta upp ett dussin andra bloggare och träna ihop med bl a Unruly där min kompis Angela jobbar. Hon har styrt upp ett sjukt kul träningsevent, perfekt start på lördagen! Och nu måste jag verkligen skynda mig… Vi hörs senare!

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.