Fredag 28 jan; från Langkawi till Koh Lipe

Imorse klev vi upp riktigt tidigt för att åka till… THAILAND! Daniel, Jockes kompis, berättade att det går en båt mellan Langkawi och Koh Lipe så vi bestämde oss ganska tidigt för att åka dit. Vi köpte biljetter online i onsdags kväll, tror det kostade knappt 500 kronor per person för tur- & returbiljett.

thai1

Efter frukosten tog vi en taxi tillsammans med en annan svensk familj till Telaga-hamnen där vi möttes av massor av människor (och apor!). Vi var där drygt en timme innan båten skulle gå vilket behövdes då allt verkligen tar lång tid… Vi fick ställa oss i kö och under tiden fylla i en blankett var med information om oss själva och resan. Sedan fick vi en stämpel och fick sätta oss och vänta.

thai2 thai4 thai3Alltså tyckte den här väggen var så fin och eftersom jag hade blått i mitt pannband, hade lite solbränna och ljust hår tyckte jag att det hade blivit så fina färger i en bild – så jag satte mig och försökte få till en bra selfie. Är man LITE influerad av sociala medier eller?! Haha.

thai5 thai6

Sedan skulle vi gå ombord och då fick vi lämna våra pass hos en man på Langkawi som sa att vi får tillbaka dem i Thailand. Det kändes ganska obehagligt, ens pass är ju… rätt värdefullt. Men vi hade läst att det var så det gick till så det var bara att lita på deras rutiner.

Jag fick lite panik när jag upptäckte hur liten båten var och hur lågt taket var men som tur var fick vi gå upp på däck. Där låg vi och solade hela resan till Thailand, underbart!

thai7thai8 thai10När vi anlände fick vi ställa oss i kö och vänta på att någon skulle ropa vårt namn. Då fick vi gå fram, ta våra pass, lämna en blankett och sedan var vi “fria”. Var inga problem alls, även om det hade kunnat gå betydligt smidigare hehe.

Vi hade fått tips om att gå till vänster för att mötas av en helt fantastisk strand. Koh Lipe är riktigt litet, du kan gå runt ön utan problem. Men vi förstod inte att det smartaste var att gå rakt fram/igenom allt från stranden vi anlände till för att sedan ta vänster utan gick vänster direkt. Det slutade med att vi gick fel och även i cirklar (!) så vi tappade väl åtminstone 30-40 minuter på det. Men men, då fick vi se mer av ön i alla fall. :)

Vi hittade en fin strand men tänkte att det måste finnas mer… Och alldeles riktigt, bakom krönet såg vi en superfin liten strand med knappt några besökare – enda problemet var bara att det var klippor emellan. För att göra en lång historia kort låtsades vi att vi bodde på ett hotell, gick igenom deras gård och traskade i knähöga vågor för att komma dit. Helt klart värt!

thai11thai13Ser ni klipporna efter den stranden vi är på väg till? Det var där vi fick gå ut i havet för att komma fram.

thai30 thai31 thai14 thai15Alltså det var… stekhett. Men så fantastiskt skönt och huuuur vackert som helst! Räknade till att vi som mest var cirka ett dussin gäster på stranden, hur ofta är man så få? Aldrig?

thai23 thai27 thai25Tro det eller ej, men jag har aldrig druckit färskt kokosvatten förut… Men shit, vad gott det var!thai24 thai26Som sagt, min kille är inte trist att titta på :))
thai28 thai29Det här är Jockes bloggbild, haha:

thai22Ovanför stranden fanns en liten bar där man kunde köpa dricka och liknande. För att komma upp dit gick man upp för 3-4 trappor med olika platåer med färgglada stolar. ÄLSKADE DET. Blir så himla glad av färg!thai17 thai16 thai21Vid halv tre var vi tvungna att röra oss tillbaka till ankomststranden för att “checka in” till resan hem. Det var då vi märkte hur jäkla fel vi hade gått och hur enkelt det hade varit att hitta egentligen, hehe. Segt! Vi var där i så pass god tid att vi hade 1,5 timme att döda. Så först åt vi lunch (vi prioriterade bort mat på den andra stranden eftersom vi inte ville gå därifrån, hehe) och kassörskan trodde visst vi var tyskar. Lite rätt, ändå.thai33 thai34Sen la vi oss på stranden i skuggan och pussades ett timme eller så :))) Förutom när jag såg den här supersöta hundvalpen som jag var tvungen att gå fram och hälsa på. Det fanns 3-4 stycken som verkade tillhöra hemmet vid stranden så jag kände mig lugn med att klappa den (vilket man kanske inte alltid är gällande fria hundar utomlands).thai36Eftersom det är en timmes tidsskillnad mellan Malaysia och Thailand kom vi tillbaka till Malaysia två timmar efter att vi hade åkt (16:30 > en timmes båtfärd + tidsskillnad > var på Langkawi 18:30 lokal tid).

Vi åkte till vår resort och duschade, gjorde oss i ordning och tog det lugnt men upptäckte att tiden hade sprungit iväg och att den nu var runt 21. Så vi skippade att gå ut och äta och tog istället fram det vi hade hemma; cola light, chips, choklad… och åt snacks till middag medan vi låg i sängen och såg Suits. <3 <3 <3

*

Den här dagen var den absolut finaste på hela resan, otroligt vackert och riktigt bra väder. Innan vi reste till Koh Lipe funderade vi på om vi skulle stanna kvar men eftersom vi hade betalat boende och annat på Langkawi så gjorde vi inte det. Skulle vi göra om resan idag hade vi valt en vecka på Langkawi och en vecka på Koh Lipe. Tips till er som funderar på en liknande resa!

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.