Hotell Hovgård i Halmstad

hovgard 2 hovgard 6När vi var i Halmstad bodde vi en natt på hotell Hovgården. Ett relativt litet pensionat ägt av ett sprudlande par i 60-årsåldern. Från början var det ett stall men för cirka 15 år sedan (om jag minns rätt) renoverade de hela stället och gjorde om det till ett hotell. De senare åren har de renoverat ännu mer och fler rum och rumsvarianter har tillkommit.

Vi gjorde ju allt väldigt spontant under den här resan och satt och tittade på hotell i Helsingborg natten innan vi reste vidare. Vi hade således ingen aning om att det här skulle bli en sådan fullträff. hovgard 7Det första intrycket var så väldigt positivt. Ni vet när man har tillbringat hela dagen på stranden och kroppen är dränkt i solsken och glädje? Precis så var det den här kvällen. Vi hade legat på stranden i Tylösand till sju-tiden, inte känt någon som helst stress och bara njutit av vågorna, den tidiga kvällssolen som fortfarande var högt upp på himlen och solkysst hud. Efter ett tag packade vi ihop och begav oss mot hotellet, med saltvatten i håret, lösa sommarkläder och totalt avslappnade. (Längtar så väldigt tillbaka till just den här känslan.)

När vi kom dit möttes vi av det här underbara paret som med ens fick oss att känna oss välkomna, skojade med oss och agerade som om vi hade känt varandra i flera år. Älskar sånt. Bra fingertoppskänsla!hovgard 4I rummet med det öppna fönstret sov vi. Kvinnan av de båda ägarna sa “Ni har blivit tilldelade Jätterummet” varav jag utbrast “ÅHH!” (nice med sviten, ju!) – fick dock ingen som helst respons av varesig mitt sällskap eller ägarna. Kanske inte så konstigt då det visade sig vara “Hjärterummet” som var rätt litet (men hur mysigt som helst) och inte alls en svit, haha. Skrattade gott åt det här ett tag efter.
hovgard 3Om man ville kunde man låna cykel gratis och antingen cykla ner till stranden i Tylösand eller bara ta sig en tur. Vi köpte med oss massor av gott att äta och hade tänkt ta en cykeltur och äta picknick ute… Men blev kvar på rummet hela kvällen istället. Spontanitet när det är som allra, allra bäst. :)

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.