Hoja i stan, drinkkväll och terrassmiddag

Inte ska jag väl bara rodda VM-inlägg här inne, inte… Glömmer bort att uppdatera om de dagliga händelserna, kanske för att bildkvalitén sällan håller måttet. Men samtidigt så är det egentligen inte bildkvalitén jag bryr mig om när jag går tillbaka i arkivet för att minnas en speciell dag eller känsla – det är vad jag har gjort och hur jag har beskrivit det. Med det sagt: så här såg sista helgen i maj ut!

I fredags hade Jocke och jag planerat att hoja till Norrmalmstorg och käka burgare på Sthlm Burger Fest. Ehh nackdelen var bara att samma plan hade dykt upp hos typ halva Stockholm. Kön ringlade sig lång längs Smålandsgatan och vi valde ganska snart att gå därifrån. Men vad ska man förvänta sig en löningsfredag kl 18 30 i ett soligt Stockholm. Klart vi inte skulle vara ensamma direkt. Istället gick vi till Linnégatan, hamnade på Burger & Pastrami, satte oss på uteserveringen och drack Aperol. Beställde in ostburgare, sötpotatisfries och koriander&chili-dipp. Cyklade sedan hemåt och njöt av att helgen precis hade börjat.

På lördagen hade jag planerat att träna på morgonen och städa & piffa efter lunch. Men lägenheten såg verkligen ut som skit, hehe… Eller, det var mest grejer ÖVERALLT. Tog hela dagen att göra i ordning. Jocke var på match och jag föredrar att fixa lägenheten på mitt sätt om vi får gäster, så för min del var det bara positivt att jag var själv. Haha. Åt frukost ute på balkongen, städade några timmar, la mig på balkongen och lyssnade på VM-podd i solen, städade igen… Men det var det värt, blev SÅ fint. Är lite nykär i vår lägenhet och Kungsholmen faktiskt, kan ni tänka er?

På kvällen kom Jockes föräldrar, mina föräldrar (2/4) och de syskon som hade möjlighet att närvara. Vi fick alla plats på balkongen och där satt vi också i princip hela kvällen och drack drinkar och lärde känna varandra. Senare i sommar ska hans föräldrar få träffa mamma och Per med.

På söndagen vaknade vi sent och insåg att vi behövde lägga på ett kol om vi skulle hinna till en lägenhetsvisning som vi hade bokat in. Fördelen med att det är sommar är att det räcker med att dra på sig en klänning och hoppa i ett par ballerinaskor så är man redo. Lägenheten var jättefin men det föll bland annat på kommunikationer till jobbet, parkeringsmöjlighet, badrummet och att det var just nedre plan. Vi är ju väldigt inne på en terrass, helst en vind med. Den här hade en riktig dröm till uteterrass, lika stor som lägenheten på Gärdet (!) var den, men det spelade ingen roll i det här sammanhanget. Men det är bra att vi ändå går och tittar på lägenheter, då hamnar vi till slut rätt. Kan vara svårt att veta vad man prioriterar – på riktigt. Här är halva (!) terrassen.

På kvällen åkte vi hem till Jockes föräldrar i Täby och åt middag på deras terrass. Och så blev det måndag!

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.