High Performance Academy day 1

Imorse sov vi ut (eller ja, vi vaknade väl 6:30 men ändå) innan vi åt frukost på Starbucks här på hotellet. Jag tog en grön smoothie i tro att den ändå smakade rätt okej (den innehöll grönkål, selleri, apelsin, gurka, äpple och ginger) men den smakade fan skit, haha! Jag drack kanske en deciliter sen gav jag upp och drack kaffe istället.


IMG_8480 Processed with VSCOcam with f2 preset IMG_8501 IMG_8497 IMG_8485

 

 

 

 

High Performance Academy började kl. 9.00, lunch 13.00-15.00, sedan slut 19.15. Det är väldigt intensivt men boy, vad kul det är!
Idag gick vi igenom det upplägget och översynen kring det hela. HPA handlar om att nå en högre nivå och bibehålla den nivån. Det handlar om att aktivt välja synsätt. Om att förstå hur psykologi fungerar. Hur vår hjärna arbetar och agerar i olika situationer. Vad vi kan göra för att påverka vårt liv, vårt agerande, våra känslor osv. Allt detta kommer vi få verktyg till under kursen.
Några saker jag fann intressanta och som tilltalade mig:
 • En relation börjar inte vid bröllop/årsdag. Det börjar om varje dag. Varje morgon när du vaknar börjar din relation om igen.
 • Alla känslor är tillgängliga och jag kan välja vilken känsla jag vill ha.
 • Vi gjorde en övning där vi skrev upp vad vi var lyckliga över i vårt liv och vad vi var missnöjda med. Sedan fick vi svara på om de punkter vi var missnöjda med hade varit en del av vårt liv i mer än ett år… Vilket var en ögonöppnare för mig. Dags att ändra dessa punkter, med andra ord!
 • Hela tiden arbeta på att vara NÄRVARANDE. Speciellt i en relation. Att lyssna på den andra och intressera mig för vad den personen har att säga.
 • Antingen gör vi saker med ett mål eller så går vi på autopilot och utan intention med vårt liv kan vi inte växa.
 • Vi gjorde en annan övning med tre ord vi ville skulle vara JAG. Sedan tre ord av vad som skulle beskriva våra “interactions”. Dessa ska vi upprepa dagligen. Varför? Jo, för att vi människor går tillbaka på rutin. Vi måste skapa triggers och nya beteenden för att det ska bli en vana. T.ex. har jag dessa ord som alarm på min mobil så jag hela tiden påminns om vilken typ av människa jag vill vara.
 • En annan övning var att skriva ner 5 regler för varje dag. En av mina var att jag vill säga något kärleksfullt till min sambo varje dag. Inte bara att jag älskar honom och är lycklig med honom utan något djupare som man kanske glömmer bort att göra i stressens vardag. En annan var att varje dag ägna mina mål i karriären en tanke och fundera över hur jag ska ta mig dit.
 • Vi pratade mycket om att get rid of your past och hitta peace osv. Jag vet inte om jag är där riktigt än men jag jobbar på det. Det var givande att tänka att det som har varit då är i det förflutna och något som jag egentligen bara borde släppa. Antingen gå i terapi för, eller bara släppa. Inte våndas över, inte fundera över, inte analysera eller försöka fixa. Fixa bra hjälp eller släpp skiten.
 • Låt saker och ting ta “two beats” till. Le mot någon i två sek mer. Titta någon i ögonen lite längre. Vänta med att svara någon i någon sekund. Stressa inte.

 

 

 

 

Sedan åt vi lunch vid hotellets pool och njöt av solstrålarna :)

IMG_8503 IMG_8506 IMG_8511

 

 

 

Efter seminariet var vi så himla PUMPED UP så jag, Lorena och Carmen gick ner till gymmet och tränade i 45 minuter.
IMG_8528 IMG_8526 IMG_8518 IMG_8516

 

 

Sedan åt vi hamburgare medan vi såg NHL på hotellets sportbar, drack rödvin och gjorde dagens läxa: vad är vi tacksamma för idag, vad ser vi fram emot i morgon och var är det som stoppar oss från att nå våra mål. Det är ju egentligen bara vi själva som stoppar oss, men vad är det inom mig som stoppar mig? T.ex. rädslan över att inte leverera. Osv.

 

 

Nu blir det sängen! Natti folks!

Share:

1 kommentar

 1. 10/17/2014 / 09:18

  Åh, vad roligt att du skriver om detta! Vill höra mer! :D

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.