HEMMA!

Vi räknade ut att vi har rest i 27 timmar. Sedan adderade vi de timmar vi var vakna innan vi satte oss i taxin, vilket var fem. Fortsätt addera ytterligare fem timmar som har följt sedan vi klev av planet på Arlanda och du får 37 timmar. Av dessa 37 timmar har vi haft en sammanlagd sömn på… Vänta nu… Vad räknas som sammanlagd sömn? En faktiskt sovtimme? Eller ett tillstånd då ögonlocken vägrar hållas uppe och kroppen nästan faller ihop i en fåtölj på valfritt café? Om det är alternativ ett kan jag meddela att vi har 100 % vakna timmar. Om det är alternativ två skulle jag tippa på fem-sex timmar luddigt tillstånd. Hur som haver är det en mycket trött tjej som förmedlar detta blogginlägg!

Resan:

Vi reste alltså såhär: taxi från hotellet – Phuket Airport – flyg till Bangkok – taxi till andra flygplatsen – Dubai – Stockholm – hem. Nu undrar ni säkert varför vi flög till Bangkok och sedan tog en taxi till andra flygplatsen i samma stad? Jo, vi råkade nämligen boka biljett till fel flygplats. FEL FREAKIN’ FLYGPLATS! Det var inte roligt att få höra att vi hade kommit fel, speciellt inte med tanke på att vi hade en påfrestande och lång flygresa (-or) framför oss.
Vi fick tag på en taxi och jag erbjöd honom mer pengar om han körde oss dit på mindre än 30 minuter. När han gasade iväg och jag insåg att jag inte hade något bilbälte att spänna fast mig med var jag inte lika sugen på att åka snabbt längre… Vaggade mig själv in i falsk trygghet genom att trycka ner bilbältets band över min kropp och trycka ner det mellan sätena. Väl framme vid flygplatsen sprang vi utav bara fa-an för att hinna till incheckningsdisken och vi hann med nöd och näppe! Sista paret att checka in och sedan hade vi cirka 15-20 minuter innan vi behövde gå till gaten. Vi passade på att äta sen lunch (18.00 var då klockan) innan vi boardade.

I Dubai var väntetiden cirka sex timmar och vi landade lokal tid vid midnatt. Jag var trött, hungrig och lättirriterad. Istället för att joina Eddie på McDonalds gick jag i affärerna och handlade Dolce & Gabbana-martini (!), smink och choklad. Sedan parkerade vi oss vid Starbucks där jag klunkade en kaffe men ändå inte lyckades hålla ögonen öppna. I något luddigt tillstånd försökte jag vila medan tiden gick.
IMG_5906

Vid sex åt vi frukost och sedan sprang vi till gaten som skulle leda oss till planet mot Stockholm. Den här hemresan har inte varit något annat än stress känns det som. Sista planet tog sex timmar och under dessa timmar flög vi genom grov turbulens som fick mig att bli rejält nervös och en ung flicka bredvid oss att kräkas. Tyckte så synd om henne, stackarn. Tur att jag har halva Apoteket i min resa då… Handdec, tuggummi, servetter och en spypåse till kunde vi undsätta henne och hennes föräldrar med.
Förstår att folk kan tycka att det är jobbigt när andra människor kräks och att lukten är vidrig men jag tycker det är dålig stil när man börjar rynka på näsan, titta elakt och typ dra upp kragen när man ser på personen som mår dåligt. Det är aldrig roligt att kräkas och att människor varken hjälper till eller bryr sig om hur man mår gör det hela ännu värre. Man kan vara känslig, men man kan göra det på ett snyggt sätt.

Strax efter elva i förmiddags landade vi i vårt vackra Stockholm. Några minusgrader, strålande sol som fick snöflingorna som dansade i vinden att glittra som tusen diamanter och på marken syntes ett centimetertjockt lager snö. Det var en fantastisk känsla att äntligen vara hemma. Jag har aldrig varit så här glad över att komma hem från semestern!

När vi kom hem till lägenheten kändes den väldigt annorlunda. Den har aldrig varit så här ljus! Tack kära SNÖ! Min lillebror har ju bott i vår lägenhet under vår resa och när vi klev in och kikade runt såg vi en flaska champagne och en skål med godis på köksbordet. Han hade också skrivit en lapp där han berättade att han hade gömt överraskningar i lägenheten. Alltså – LILLEBROR! DU ÄR EN DRÖM! I kylen hittade vi bl.a. hemmagjord sylt och i frysen hittade vi hemmabakat bröd. Han har jobbat som kock, om ni inte förstod det. :-)

DSC02891

Share:

2 Kommentarer

 1. 01/18/2014 / 23:16

  Hatten av för Jesper! ;) Btw, väntar fortfarande på pannkakor.. Hehe :D Välkomna hem hjärtan!

  • Thowe Wagner Larsson
   Författare
   01/19/2014 / 09:59

   Ja, han är en stjärna! Jag ska framföra det till honom, låter som att vi borde planera en brunch snart. ;-) Tack gullegumman, ses snart <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.