Helgens drink #3: Mojito

Snart helg! Som de flesta av er säkert har märkt så lägger jag numera upp en helgdrink varje fredag. De senaste drinkarna har varit väldigt klassiska, så även denna. Tanken är att börja experimentera ännu mer och dela med mig av resultatet till er. Idag tipsar jag om en riktig gammal goding, nämligen Mojito. Trevlig helg!

Helgdrink #1: Apple Sour
Helgdrink #2: Smultronmojito med vodka

mojito.recept

Såhär gör du en Mojito:

4 cl ljus rom

2 cl sockerlag eller 1 tsk brunt farinsocker

2 cl limesaft

två klyftor lime

is!

några knipen färsk mynta (TIPS! Köp detta på en marknad, inte i butiker. Du får en större mängd till billigare pris OCH det smakar mycket mer mynta.)

sodavatten

 

Jag gillar att skaka mina drinkar så jag började med att måtta upp ljus rom, några isbitar, limesaft, några myntblad och sockret som jag skakade hårt. Häll i detta i ett vinglas. Därefter mortlar du två ”kvistar” mynta och två limeklyftor. Häll i detta i glaset, ha i några isbitar och fyll upp med sodavatten. Klart!
mojito-recept

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.