Hallå – rolig grej som händer i sommar!

Ja, det är klart att det (förhoppningsvis!) händer en hel drös av roliga grejer i sommar. Men en särskild aktivitet eller grej eller händelse är att Jocke och jag åker till Grekland ihop. MYSET. Vi ska till den relativt “okommersiella” ön Karpathos som ligger nästan närmare Turkiet än Greklands fastland. Öster om Kreta och sydväst om Turkiet.

Precis som förra sommaren kommer vi att åka till Spanien med Jockes familj i slutet på juli. Vi tänkte därför åka enkelbiljett Grekland, vidare till Alicante och därifrån hem till Stockholm. Men till Karpathos går det inga direktflyg om man vill åka reguljärt, så istället har vi bokat charter med Apollo. Blev både billigare och smidigare än att beställa enkelbiljetter hit och dit. Då åker vi tillbaka till Arlanda efter en vecka i Grekland, men bara för att flyga vidare till Spanien några timmar senare samma dag. Blir alltså som en mellanlandning på Arlanda. Allt som allt är vi på resande fot i 2,5 vecka och det låter helt ljuvligt i mina öron just nu.

På Karpathos kommer vi att bo på ett mysigt hotell där alla rum har utsikt mot havet. Det finns både ett gym och en tennisbana, så vill vi aktivera oss finns det definitivt olika möjligheter. Jag hoppas på att vara löpklar tills dess så jag kan jogga någon av dagarna. Vi tänkte hyra bil med, det ska tydligen finnas otroligt vackra stränder på ön som är värda ett besök. Men så är det väl i och för sig i hela Grekland, det är ju ett vackert land.

Med det skrivet: hädanefter samlas alla inlägg om Karpathos i kategorin Resor > Karpathos 2018!

alla bilder är tagna av denna bloggare, som också har gjort en reseguide till ön!

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.