Grön smoothie på spenat, ingefära & mango – vitaminboost!

Den här smoothien gjorde jag imorse, en Shrek-smoothie som jag precis har börjat kalla dem :) Satsen blev lite drygt två sådana här flaskor, tycker det är så svårt att göra en smoothie i liten mängd! Låt inte färgen avskräcka er, den är riktigt god.

*

ICA budade ju över en C-vitaminkasse här i veckan så jag tittade i den och funderade på vad jag kunde göra med innehållet. Det var ett pressbud, så det är inget samarbete eller så. Skillnaden på pressbud och samarbete är att ett bud oftast är skickat av kundens (ICA i detta fall) PR-byrå och det finns inga “måsten” på att publicera något i sina sociala kanaler. De skickar budet av välvilja men hoppas såklart hoppas på att det ska nämnas någonstans. Då vinner man (avsändaren) på att göra det smart, till exempel att skicka ett riktigt fint bud som man gärna fotar eller som i detta fall, uppmärksammar att jag är sjuk och skickar ett “krya på dig!”-bud. Samarbete är däremot något du får betalt för och det finns avtalat vad som ingår i priset. Men det här vad som sagt ett bud som jag gärna tog emot :)

*

Jag använde färsk spenat, fryst mango, några centimeter ingefära, citronsaft, en apelsin och kokosmjölk.

Typ 2 nävar spenat. Massor ska det vara. Det påverkar inte smaken alls, bara färgen och näringsinnehållet. :) Ner med allt, kör smoothieprogrammet (eller tills allt har blandat sig!)…

Mums! Hade kunnat ha i ännu mer ingefära, men trodde att 3 cm räckte. Det gjorde det inte… :)

Tips, tips, tips! Förvara ingefäran i frysen, då möglar den inte. Dessutom är den lättare att skiva när den är fryst :) Aldrig mer gammal ingefära, alltså!

Share:

1 kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.