Mat & dryck

Gör egen glass utan glassmaskin

Häromdagen skrev jag ett inlägg om hur man enkelt gör sin egen gräddglass UTAN glassmaskin (länk här!). Då smaksatte jag glassen med glögg eftersom vi skulle äta den på Larssons årliga julpyssel. Men det går självklart att smaksätta med vad man vill och det är vad jag tänkte tipsa om idag.

Grundreceptet ser ut så här:

Du behöver:

  • 5 dl vispgrädde
  • 1 burk kondenserad mjölk

Gör så här:

  1. Vispa upp grädden.
  2. Häll i kondenserad mjölk och din smaksättning, vispa rejält. Om det inte blandas så blir det iskristaller.
  3. Häll i en form och ställ i frysen i minst 3 timmar.

Så, vad kan man göra då? Egentligen vad du vill!

Tips på smaksättning till din egna gräddglass:

Mojitoglass

  • Lime
  • Mynta

Lakritsglass

  • Turkisk peppar
  • Lakritspulver (som man använder till bakning, inte hockeypulver alltså – fast det kanske också funkar?!)

Saffransglass

  • 1 kuvert saffran

Cookie Dough

  • Krävs lite mer förberedelse, men rör ihop en kaksmet/kakdeg och rulla små bollar av den. Lägg i den färdigvispade glass-smeten och ställ allt i frysen. Krossade kakor fungerar också!

Som ni märker går det verkligen att vara kreativ och hitta egna smaker som man tror blir gott. Det enda som behövs är grädde, kondenserad mjölk och din fantasi!

0 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *