Frukostställen som inte finns, cocktails kl. 11 och spöregn i Prag

När vi anlände till hotellet var klockan runt 10:30 och vi fick veta att våra rum var klara först vid 14. Bara att lämna kvar väskorna, dra på sig regnjackan och bege sig ut i regnstormen för att sysselsätta sig helt enkelt. Via Yelp hade jag hittat två kaffe-/frukostställen som vi knatade till men båda två (!) var som spårlöst försvunna när vi väl var på plats. Eftersom vi inte hade ätit på flera timmar var vi rätt nödställda, förutom brorsan som var mätt som vanligt (av någon anledning beställde han ändå in en pizza lite senare, som han också åt upp – magiskt det där med vissas aptit, haha).

Det spöregnade så mycket att kläderna blev dyngsura och smet sig runt kroppen, trots paraply, och skorna hade små fotbad i sig. Tillslut hittade Jesper som sagt en pizzeria som var öppen och som vi sprang in på – räddade!

Trots att vi enkom hade ätit frukost kände vi nog alla att det var dags att bli lite lätt berusade för att tala klarspråk. Där satt vi i några timmar innan vi begav oss vidare.

Med några järn innanför västen, en lunch i magsäcken och ny motivation spatserade vi längs de blötlagda gatorna för att hitta en galleria vi istället kunde strosa i. Det gjorde vi inte, däremot några butiker här och var som vi smet in på. För egen del kom jag hem med ett riktigt fynd, visar er senare!

Vi hade ytterligare tid på oss så när vi inte hittade gallerian gick vi in på en bar, Café Café, som såg nice ut. Och det var den! Drack en riktigt god jäkel som med största sannolikhet bestod av ingefära till 50 %.

Så tillslut fick vi våra rum och efter att ha gjort oss hemmastadda tog jag en nap på 1,5 timme. Sov ju inte alls särskilt många timmar i natt och jag förmodar att några cocktails på det såklart spelade in på energinivån. Drömde dock otäcka drömmar om utanförskap och ångest vilket inte kändes så fint när jag vaknade (OBS har inget med min familj eller mina vänner att göra).

Strax innan sju möttes vi upp för att bege oss till en restaurang i närheten som jag hittade via Yelp och den visade sig vara en rejäl fullpott. Vi blev HELT tagna! Men det är sent och min plan, om jag mår bra (…), är att gå upp tidigt imorgon och ge mig ut på en löptur – så jag ger er restaurangupplevelsen i ett senare inlägg.

För övrigt – jag vet inte vad det är, men de senaste resorna har tre av fyra varit fyllda med regnoväder. I Malaysia hade vi regn ungefär var tredje dag (och då pratar vi regn, inte någon skön eftermiddagsskur), i Oslo var det regn från morgon till kväll i princip och idag har det öst ner så pass mycket att när vi tillslut hittade en restaurang att söka skydd i rann det vatten på golvet där vi gick. Jag blir seriöst fett deppig av regn så jag hoppas att vi får bättre väder imorgon.

Kram och god natt!

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.