Fredagsmiddag med honom

saluhallenI fredags började vi helgen med en kaffestund som jag redan har bloggat om här. När det började bli kvällstid gjorde jag en GT till honom och förvisade honom till sovrummet där han fick hänga ett tag. Jag bytte om till den lilla svarta, gjorde mig en drink och började förbereda middagen medan det strömmade musik ur högtalarna. Härlig start på fredagskvällen!

Efter jobbet hade jag köpt med mig några råvaror från Saluhallen och första rätten var en räktoast. Det tog sån tid att förbereda allt så tillslut bad jag J att komma ut till vardagsrummet och hålla mig sällskap, haha. Trist att vara ensam ju!

forratt middag5

Till förrätten drack vi champagnen jag hade budat till honom under dagen.

Sedan började jag med varmrätten som jag hade blivit tipsad om av hans syster. Oxfilépasta! Gud så gott. Jag letade upp ett recept som hade fått toppbetyg och följde det till punkt och pricka – och då blev det riktigt bra! Här är det om ni själva vill testa!

varmratt

Till efterrätt gjorde jag gino på blåbär, hallon och mango. Rev över vit choklad och maräng, lät stå i ugnen i ungefär 10 minuter och serverade med vaniljglass och limesaft för att få en bra kontrast till det söta. Mums!

efterratt

Älskar att äta långa middagar med honom. Dricka gott vin och bara sitta och prata om exakt allt medan timmarna går. Alltså. Så bra det ändå blev. Inte middagen såklart, utan det här. Med honom. Tänk om jag inte hade vågat satsa på oss? Glad att jag vågade. Är ju inte självklart alla gånger.

 

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.