Fredagsdrinken

Fredagsdrinken: Kanelbulledrink lagom till Kanelbullensdag!

Den 4 oktober, på torsdag, är det Kanelbullens dag. Vår älskade kanelbulle, finns det något bakverk som vi svenskar älskar mer? Tveksamt, va… Jag minns när jag var liten och besökte farmor och farfar i Ljusdal. Det fanns alltid kanelbullar i frysen som farmor hade bakat några dagar tidigare, dessa tog vi fram och tinade. Sedan åt jag alltid kanelbullens mitt och gav resten till farfar. Det var ju där allt göttigt fanns. Och han lät mig alltid äta mitten på hans bulle med. Sånt som bara far- och morföräldrar gör för sina barnbarn antar jag. ; ) Hur som helst, det är fredag och dags för… FREDAGSDRINKEN! Jag älskar att det har blivit en följetång nu och på Instagram finns drinkarna under hashtagen #thowesdrinkar. In och följ, eller kika för inspiration! Idag är det en lite annorlunda fredagsdrink, det är nämligen en likör. Och inte vilken likör som helst utan en likör som passar utomordentligt bra till Kanelbullens dag.

Dessertlikör med smak av kanelbulle och mjölk​

2 drinkar

Du behöver:

2 st mindre glas
2-4 isbitar
2 dl av ”Dessertlikör med smak av kanelbulle och mjölk” (Beställningsvara på Systembolaget. Kostar 189 kr och har art.nr. 82839. Passa på att beställa så ni hinner få den innan torsdag!)

Gör så här:

1. Lägg 1-2 isbitar i varje glas.
2. Häll i likör. Smidigt!

Serveringstips: servera med en het espresso till.

Efterrättstips: Gör det till en dessert genom att skopa i 1 st kula vaniljglass i ett martiniglas och häll över lite likör. MUUUUUMS.

Eller gör som jag och servera med en rykande färsk kanelbulle…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *