Fredagsdrinken

Fredagsdrinken: (färdigmixad) Espresso Martini

Är det EN grej jag saknar med mitt gamla jobb på Aller Media så är det möjligheten att testa nya saker. Varje vecka var det nya events att gå på och eftersom jag skrev mycket om mat & dryck fick jag pressbud nästan dagligen. Jag klagade inte! Jag trivs verkligen bra på mitt nuvarande jobb men jag saknar det redaktionella, så det är därför jag fortsätter att blogga. Vi får se hur jag gör för att utveckla den passionen i framtiden. Tills dess fortsätter jag med min favoritkategori: FREDAGSDRINKEN! Även denna gång är det en enkel drink, och vet ni varför? JO – vaaarje gång det vankas festligheter så säger någon i sällskapet: ”THOWE DU ANSVARAR FÖR DRINKARNA!” vilket jag mer än gärna gör. Men ofta är det också följt av: ”Jag kan inte sånt, har ingen aning om hur jag gör en god drink, hur tänker du när du gör en drink?”. Och självklart har jag mina tips och tricks, vet vilka ingredienser som funkar bra ihop och kan nog svänga ihop en drink på det som finns i folks kylskåp en vanlig vardag. Men vissa gånger vill man bara ta till det där lilla enkla. Som ju också fungerar. T ex när man har en handfull gäster och alla sitter och gaptjuter av skratt. Inte direkt så att man vill stå och skaka en avancerad drink i 15 minuter. Då är det här en svinbra lösning.

Fredagsdrinken: Espresso Martini

Det här är alltså en färdigdryck från Kahlúa. En färdigmixad espresso martini. Serveras givetvis välkyld, men ni som känner mig vet att jag älskar is. Och drinken ska vara ISKALL.

Så mitt tips är att ta 2-3 isbitar i en shaker och därefter hälla i drycken. Skaka rejält i cirka 15 sekunder, häll sedan upp i martiniglas. Men skippa isbitarna. Isen och friktionen av skakningen gör dessutom att det skummar lite mer, härligt ju.

Garnera med kaffebönor och kanelstång om du vill! Hur smakade det då? Kaffe, sött, alkohol. Milt. Absolut en ny favorit.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *