Fredagsdrinken

Fredagsdrinken: ett vintips från Toscana

Hej och glad fredag från Palma! Det här inlägget är tidsinställt, men jag hoppas att det inte gör något. Bättre med ett vintips än ingen Fredagsdrink alls, eller hur?

När jag var i Toscana tidigare i höst så bodde jag på vingården Terreno. Fantastisk mat, fantastiskt vin. My, oh my. Jag var helt enkelt tvungen att köpa med mig vin på plats och även beställa hem en låda med hela tolv flaskor. Förra helgen öppnade jag och Jocke en flaska Terreno Chianti Classico från 2015, ett vin som också är märkt med Gallo Nero – den svarta tuppen. En kvalitétsmärkning för viner från Chianti-distriktet.

Vinet slungade mig tillbaka till när vi satt bland vinrankorna och åt picknick (och självklart drack vin till) samtidigt som höstsolen gassade. Och de svala kvällarna när vi alla hade gjort oss i ordning för middag, förväntningarna var höga och alla var på glatt humör… Och den sista kvällen, när vi drack vin och bubbel uppe på berget med vinrankor och en färggrann solnedgång som utsikt.

Fredagens vintips blir alltså Terreno Chianti Classico. Beställningsvara med nr 2373, 129 kr. Länk här!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *