Fredagsdrinken

Fredagsdrinken: Edward Bloms glögg med bubbel

Glad fredag, vänner! Jul- och framförallt adventsmyset börjar närma sig och ingen är gladare än jag. Lite rädd är jag för att december ska susa förbi och att jag inte hinner njuta av helgerna. Därför tänkte jag faktiskt sätta igång redan nu med adventspynt och glögghäng. Varför inte, liksom? Är ju trots allt första advent nästa helg (!).

Veckans Fredagsdrink är en numera klassisk adventscocktail, nämligen Glöggel! Glöggel är en drink gjord på glögg och… bubbel. Mums, säger jag.

Det var när jag var på Blossas pressträff 2016 som de serverade detta till fördrink och varken jag – eller någon annan jag pratade med – hade sett detta förut. Mailade Blossas PR-byrå efteråt och bad om recept så jag kunde skriva en artikel om den grymma fördrinken i ELLE Mat & Vin. Och nu? Nu snackar alla om Glöggel! Bra jobbat, Blossa!

GLÖGGEL

I den här drinken har jag använt mig av cava och Edward Bloms glögg som är en nyhet för i år. Hans glögg innehåller bara 1,2% alkohol och klassas därför som lättglögg. Lite mindre socker än vanligt med. Sånt gillas!

Hur man gör? Ja, det är inte så svårt. Hälften cava, hälften glögg – ungefär. Ha i lite lingon eller frysta blåbär som dekoration. Puss och trevlig helg!

0 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *