Fredag: romarriket, sommarvärme och italiensk kaffekultur

Hallå Rom! Andra dagen bjöd bland annat på sightseeing, sommarvärme och glass. Det var betydligt varmare än vi trodde under dagtid och med mina mörka kläder var det minst sagt lökigt. Men jag ska inte klaga, det är underbart att få europeisk vårvärme.

Efter frukosten spatserade vi omkring utan någon direkt plan. Tittade på byggnader, gick längs floden, pussades, tog lite bilder och lät det bli som det blev helt enkelt.

Jag tycker det är oerhört fascinerande att det är så många byggnader och ruiner kvar efter Romarriket. Nästan alla jag har pratat med innan vi åkte hit har sagt att det bara är att gå omkring i staden och titta, det finns något att se överallt. Och så är det verkligen!

Efter ett tag kom vi fram till Colosseum men där var vi bara en liten stund, typ gick förbi och tittade samtidigt. Jag klarar inte av när det blir för mycket folk så vi gick upp till en höjd och spanade innan vi gick vidare för att hitta en uteservering där vi kunde äta glass och vila fötterna.

När vi hade gått ett tag märkte vi att vi var nära Fontana di Trevi och lyckosamt nog fanns en mindre trappa där vi kunde sitta och njuta av en varsin gigantisk gelato.

Kan inte med ord förklara hur skönt det var att vila fötterna och få lite vila. ; ) Efter att ha njutit av en varsin glass började vi gå tillbaka till Trastevere där vi bor. På vägen hem satte vi oss på en uteservering och åt en varsin pizza till sen lunch.

Jag mådde inte hundra så efter lunchen la vi oss på hotellrummet ett tag. När jag blev bättre gick vi till ett kaffeställe i närheten för en kopp.

Jag läste på Yelp att de tar en liten avgift om man sitter ner och inte bara tar en kopp i baren! Det är intressant hur det skiljer sig från Sverige. Hemma har vi en helt annan fikakultur där vi hellre sitter i 1-2 timmar med en kopp kaffe och bakelse. Här går du in, sveper en espresso och går därifrån. Kul att sitta och kika på alla som kommer in och går kort därefter.

Resten av kvällen kommer i nästa inlägg! : )

Share: