Fredag: en Michelinkrog, röda läppar och klackar på kullersten

Gårkvällen var egentligen planerad från över två månader tillbaka. Jag hade bokat bord på en Michelinkrog i norra Rom i vintras och planerat att vi skulle äta deras avsmakningsmeny med vinpaket till. Därefter skulle vi förbi en känd krog som var specialiserad på gin. Det här var tänkt att bli Jockes present för att han gjorde så bra ifrån sig på Vasaloppet (det visste jag ju inte då, men jag hade det på känn, haha – hade fått hitta på en annan “ursäkt” om det hade gått tvärtom).

Dessvärre mailade restaurangen mig på min jobbmail vid lunchtid och frågade om reservationen fortfarande gällde. Jag har OOO inställt och kollar, såklart, inte mina jobbmail när jag är på semester. Men av en slump fick jag för mig att kolla mailen och såg då att de hade skrivit för fyra timmar sedan och ville ha min bekräftelse. Summa summarum: det blev ingen middag på en Michelinkrog. 

Hur som haver, vi gjorde oss i ordning och bestämde oss för att gå till ett annat ställe i närheten av restaurangen vi åt på första kvällen.

Det är ändå något speciellt att gå armkrok genom Roms kullerstensklädda gator, med klackar och röda läppar en sen vårkväll.

När vi kom fram till restaurangen var det full rulle. Fullt på uteserveringen, fullt inomhus och folk som stod i kö. Vi väntade i någon minut innan ägaren uppmärksammade oss och hällde upp ett varsitt glas prosecco åt oss medan vi stod i kö. Det var en jäkligt chill och festlig stämning, alla stod med bubbel i ett varsitt plastglas och skrattade.

Det tog inte alls lång tid innan vi fick ett bord på uteserveringen. Vi var på glatt humör och tyckte hela cirkusen var härlig men var realistiska nog att förstå att den här restaurangen inte är till för alla – eller åtminstone inte om man inte är på rätt humör. Våra bordsgrannar var nämligen på helt fel humör för den här typen av service, synd! Man blir varse om hur viktigt det är att välja rätt sida av myntet här i livet, för det är det enda man kan påverka… : )

Vi började med en planka antipesti och en varsin fördrink. Därefter beställde vi in en lasagne (jag) och en skuren biff (han). Ingen av varmrätterna var så där WOW vilket var lite synd… Men restaurangen som sådan var superhärlig!

Till varmrätten drack vi ett varsitt glas Amarone och desserten skippade vi : ))

Därefter promenerade vi hemåt och tog en drink på hotellet innan vi stupade i säng. Härlig kväll!

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.