Fotografiska och en blandning av bollsport, cocktails och karriär

Nu är det roligt att leva hörni! Det ska vara lite läskigt, nytt och uppfriskande då och då. Kom på en rätt rolig idé idag som jag hoppas kommer att kunna utföra imorgon. Imorgon är det dessutom pressfrukost (Creative Mornings Fashion Week), landslagsintervju och därefter födelsedagsfirande av min lillebror. Heja!

*

Idag efter jobbet träffade jag Sofia och besökte Fotografiska.

Blev så himla berörd av Nick Brandts utställning. För ett par år sedan var jag där och såg när han ställde ut fotografier på djur i Afrika. Otroligt vackra bilder som vi köpte hem två av, varav den ena har jag i lägenheten nu.

I denna utställning hade han fotograferat människor som lever i extrem fattigdom i Afrika. Människor som sover på gigantiska soptippar, barn som går runt med en flaska lim runt halsen som de sniffar dagarna i ända och hemlösa människor som tillsammans med grisar väntar på sopbilar som kastar av sopor för att leta efter någon annans mögliga mat. En annan utställare var Bryan Adams. En av hans utställningar var personporträtt på kända människor och i den andra utställning hade han tagit porträtt på soldater vars kroppar blivit stympade i krig. Kände mig så privilegierad och samtidigt irriterad över att jag hade mage över att klaga över saker i mitt liv när jag är frisk, har tak över huvudet, pengar att köpa mat för, ett fast jobb och människor runt omkring mig jag älskar.

Verklighetskoll, hallå.

 

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.