Mat & dryck

Första advent

Glad första advent!

Jag hade planerat att högintensivt träningspass nu under förmiddagen, men när jag vaknade kände jag hur hela min kropp stretade emot. Huvudet kändes tungt och kroppen ville bara sova vidare. Skulle jag dra på mig en förkylning nu vore det inte särskilt konstigt med tanke på vad Jocke har dragits med hela veckan – men det är ju dumt att inte ta hand om sig då.

Men jag tog det säkra före det osäkra och när solen skymtades bakom de tunga, gråa molnen bestämde vi oss för att gå några kilometer i skogen istället. Det var skönt med luft och så vidare, men var helt slut efteråt.

Vid 14 väntade vi Jockes familj på adventsfika. Det var en spontangrej, men så mysigt att ”fira” advent lite grann.

Hur söt glöggtapp? Ärvde den av mina föräldrar för säkert… Ja, vad kan det vara? Minns att jag hade den i Kallhäll i alla fall. Så kanske 6 år sedan? Den har ett värmeljus under sig så glöggen hålls varm. Mycket smidig!

Jultallrikarna är från olika loppisar och second hand-butiker, tycker det är fint att ha olika tallrikar som matchar varandra i nyans. De bärnstensfärgade kopparna (att ha glögg i) fyndade jag från Tradera, de är från det franska glasmärket Vereco. Glasen är från Svenskt Tenn och kopparna från Rörstrand.

Vill tipsa er om Saturnus glögg ”Utan tillsatt socker”, som finns här. Mycket god och inte lika sliskig som de alkoholfria varianterna med mycket socker i. Kan också tipsa om att blanda den 50/50 med förra årets julglögg från Blossa, den gula ni vet. Jag råkade blanda dem av misstag idag och ba ”wow, GOTT” hehe…

Nej nu ni. Nu känner jag hur hela huvudet bankar, så nu ska jag krypa ner under en filt i soffan och hoppas att jag blir bättre inom kort… Trevlig advent på er!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *