Mat & dryck

Fisksoppa och morotsbröd

IMG_0932IMG_0968 Hälsosamt morotsbröd
(Bilden överst är från i lördags, men med samma recept!)

Till middag tillagade vi en fisksoppa på torsk och lax. Det är ett recept jag kom på i våras och det smakar fortfarande lika gott. Otroligt lättlagat också!

Du behöver:

Gullök, havremjölk, vatten, lax, torsk, skaldjur om man vill, morotspengar, fiskfond, fiskbuljong, kryddor efter smak – lätt som en plätt!

Stek löken på medelvärme. Häll i typ 1 liter vatten och 5 dl havremjölk, låt koka upp. I med en buljongtärning, 1-2 msk fiskfond och tärnade fiskbitar. Låt sjuda i 7-8 min. I med morotsmynt i 2 min. Krydda med dragon, timjan, lite citron- och vitpeppar… Mums.

Till soppan åt vi ett jättegott morotsbröd som vi köpte på Willys för två tjugolappar. Bred på med smör och toppa med flingsalt och en middag i världsklass är klar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *