Mat & dryck

Fisk- & skaldjurssoppa med smak av saffran

Hur många av er får rysningar längs ryggraden av att vi inte dukade RAKT på löparen?

Hej hej!

Här kommer ett gott och enkelt recept som vi testade igår. Soppa är ju ändå en klassiker den här tiden på året och med saffran i passar den utmärkt till adventshelgen.

Du behöver:

200 g lax
200 g torsk
150 g räkor

1 dl creme fraiche
2 dl grädde (visp- eller havregrädde)
1 burk krossade tomater
1,5 msk tomatpuré
1 gul lök
1/2 purjolök

1 fiskbuljong
1 dl vitt vin

Timjan
Dill
Basilika
1 paket saffran

Gör så här:

1. Koka upp buljong, 1 tärning + 5 dl vatten.
2. Hacka lökarna och fräs i smör eller olja i några minuter tills de blir genomskinliga.
3. Häll i tomatkross, tomatpuré, creme fraîche och grädde. Låt sjuda i 2 min.
4. Häll i buljongen, vinet och samtliga kryddor. Låt sjuda i 2 min.
5. Skär upp fisken i mindre bitar. Låt sjuda i 5 min.
6. Smaka av och tillsätt ev. salt eller andra kryddor.
7. Vänd ner räkorna och servera med färsk dill. Mums!

I och med det här inlägget kan jag också ge en fin passning till mina föräldrar: jag önskar mig en tjusig gryta att servera soppor i! Haha.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *