Fetast matchtröja: Grupp B

Den här gruppen är riktigt intressant tycker jag. Ni har väl inte missat rankningen i grupp A där Egypten var ohotade gruppsegrare?

Här är Grupp B:

Portugal, Spanien, Iran och Marocko.

Portugal

Första tanke: “Snyggt mönster på armarna, kragen däremot…”
Kommentar: Portugal i rött, såklart! Jag tycker den är klassisk och snygg, särskilt med märket över bröstet som föreställer pokalen och jag skulle anta att den visar på deras framgång som nation? Hur som helst: inger respekt. Men gruppsegern i denna tävling blir svår att ta… 
Övrig info:
 Inspirerad av designen från fotbolls-EM 2016 där de också vann guld. Pete Hoppkins, Nikes Senior Design Director, beskriver den nya designen så här: “Ronaldo är en portugisisk kung och vi ville berätta historien om när en modern kung av fotboll leder sitt nya lag”.
Betyg: 3/5.

Spanien

Första tanke: “Oj!”
Kommentar: Den här såg jag inte komma! Kul med något som sticker ut och extrakul att de knyter an till VM 1994. Jag gillar historik och det drar upp betyget ett snäpp.
Övrig info:
Spaniens tröja ska vara inspirerad av matchtröjan de bar under VM 1994, bland annat är Adidasmärket centrerat istället för – som det vanligen är – till vänster. “Taggarna” eller “diamanterna” som de hänvisar till på sidan var under 1994 mer konkreta i designen och på den matchtröjan var det två gula streck och ett marinblått. I år är “diamanterna” något mer fade:ade och även den röda nyansen kommer till tals.
Betyg: 4/5.

Iran

Första tanke: “Clean och snygg.”
Kommentar: Jag gillar den här, trots att den inte sticker ut så mycket. Den är ingen vinnare, men den förtjänar absolut ett G+.
Betyg: 3/5.

Marocko

Första tanke: “Eh…”
Kommentar: Nej, här har man inte gjort ett bra jobb. Det vita i kragen och längst ut på ärmarna är alldeles för brett och siffrorna är för feta. Får en 2:a istället för en 1:a enbart för att den är klassisk med färgerna.
Betyg: 2/5

 

Vinnare grupp A:

Spanien!

Håller ni med? Eller är jag helt ute och cyklar? Kommentera gärna!

Share:

1 kommentar

  1. Mami
    06/01/2018 / 10:22

    Hejsan!

    Den här gången är vi överens. Tycker dock Portugals tröja får 0,5 poäng mer av mig. :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.