Skönhet

Guide: Färga/bleka soft ombre själv hemma

En guide till hur du enkelt färgar eller ja, bleker, en soft ombre/sombre hemma.

För ett år sedan gjorde jag en guide till hur du färgar ombre själv och den går att läsa här: Färga ombre hemma. Då hade jag mörkare hår och de ljusa partierna syntes mer än det gjorde efter att jag färgade idag. Nu ville jag testa detta igen och dessutom göra en tydligare guide till hur du enkelt gör detta på egen hand.

EDIT! Tyvärr har bilderna i detta inlägg försvunnit på grund av bloggflytt. Jag hoppas instruktionerna fungerar och de bilder jag har lånat från andra sidor!

Vad du behöver:

– blekningsmedel
– en tunn kam
– en borste
– tre hårklämmor (det fungerar med tofsar men blir SÅ mycket jobbigare!)
– helst foliepapper men det fungerar utan
– en grym hårinpackning till efteråt, gärna en färgbomb..

Hur du gör:

1. Börja med att lägga benan rätt och att kamma håret.

2. Dividera håret längs benan hela vägen ner mot nacken som om du skulle göra två flätor längs sidorna. Dela sedan båda delarna i två, så du har två delar ”överhår” och ”underhår”. Sätt upp ”överhåren” i två klämmor.

3. Sedan delar du upp håret i mindre sektioner och tuperar håret lätt. Därefter lägger du i blekningsmedel i den ”raka” delen av hårslingan (tuperingen ska alltså inte bli färgad).

4. Låt blekningen ligga i så lång tid som det står på förpackningen. Tvätta ur i duschen och lägg en rejäääält återfuktande inpackning på båda de bleka delarna men också de mörka som du har tuperat. 

5. Sådär! Inte stylat alls så det ser rätt trist ut… Men ändå MYCKET roligare än innan! Och kom ihåg, om det blir lite galet kan du alltid färga över. Ombre/Sombre är världens lättaste hårstil att bära upp!

KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL STARTSIDAN AV MIN BLOGG >>

0 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *