Skönhet

Färga ombre hemma

Jag har varit så otroligt sugen på att färga ombre den sista tiden men tanken på att betala dyrt på salong har stoppat den idén. Har därför sökt how to-filmer på youtube och googlat ”hur man färgar ombre själv hemma” för att få bra tips. Igår kunde jag inte längre hålla mig och köpte blekning och en smal kam på H&M. 

(Uppdatering: jag har gjort en ny guide för dig som vill göra en soft ombre! Här finns steg för steg med fler bilder än i detta inlägg: hur du gör en soft ombre/sombre hemma.)

guide-hemma-färga-ombre-själv ombre-själv-hemma-färga

 
Vet att det är fler med mig som är nyfikna på hur man kan göra ombre själv så jag delar med mig av hur jag gick tillväga. 
Du behöver (om du är brunett och är nöjd med din grundfärg):
◊ blekmedel
◊ tunn kam
◊ ev. folie men det struntade jag i. Kan dock rekommendera det då mitt hår tillslut tovade ihop sig och jag såg ut som ett skatbo i håret.
Du gör såhär:
◊ Kamma håret noggrant. Dela håret i över- och underhår. Sätt överhåret i en tofs eller fäst det med en stor klämma.
◊ Dela upp underhåret i två eller tre sektioner. Beror på hur tjockt hår du har och hur duktig du är på att hantera ditt hår från olika vinklar.
◊ Ta sedan en slinga hår och tupera med kammen. Tupera upp håret tre, fyra gånger så att du får en boll med hår vid roten och rakt hår som du håller i. Det hår som ”blir kvar” och är rakt ska du sedan fästa blekningen på. Gör detta för alla sektioner i underhåret och fortsätt sedan med överhåret på samma sätt. Vissa väljer att enbart färga slingan från topparna till typ mitten, med olika mängder färg. Jag tycker att det blir bättre om man tuperar håret då det blonda smälter in bättre i din vanliga hårfärg när det väl är torrt.
◊ Om du vill kan du göra några slingor runt ansiktet och i överhårets sektioner.
So far so good. Men hur lätt är det då…
◊ Det såg ju väldigt enkelt ut på filmerna jag såg. Vad jag inte tänkte på var att håret tovar ihop sig något enormt! Tänk dig själv att du tuperar hela håret plus lägger i blekning. Du kommer se ut som ett troll om du inte lägger folieslingor i. Detta kan dock vara svårt att göra själv och det är lättast om du tar hjälp av en kompis.
◊ Tillslut hade jag svårt att se vilken del av håret jag hade gjort och inte hade gjort så det slutade med att jag bara smetade i blekning i topparna och drog upp det. Det fick bära eller brista. Och jag blev väldigt nöjd. 🙂

Pst… Glöm inte att behålla din vackra färg med hjälp av en färgbomb!

ombre-färgbomb

Såhär blev resultatet:

(och nu är jag lite sugen på att göra det ännu ljusare.)

How to göra ombre själv, hemma! Hur man färgar ombre själv hemma och sparar pengar med att färga ljusa toppar.

Jag färgade ombre själv hemma och här är resultatet.
Edit: jag har blekt den ännu en gång och såhär såg det ut någon vecka efteråt. Jag fick en en fråga om vilket blekmedel jag använde och jag har använt ett från Loreal. Jag vet inte vad det heter men det gick att köpa på H&M :-). Blå förpackning ”no yellow…” eller något liknande – man får också med en inpackning för att få kalla toner i håret.DSC02407

0 kommentarer

 • Mikaela Svarfvar

  Så sjukt snyggt det blev! 🙂 Jag hade oxå velat ombre men tyckte det va väääldigt dyrt på vissa salonger jag kollade upp så jag funderar oxå på att göra det hemma. Funderar på att ta Loreals ombre kit 🙂

  • Thowe Wagner Larsson

   Tack snälla du! 🙂 Det kan vara en idé, jag körde dock på vanlig blekning. Kan behövas mycket blekmedel om man har tjockt hår! 🙂

  • Thowe Wagner Larsson

   Hej! Jag använde ett från Loreal, vet dock inte vad det heter… Det var en blå förpackning med en vitblond tjej på framsidan. Man fick med en inpackning som skulle ta bort gula toner också 🙂

 • saga❤

  Hej, jag har en liten fråga måste man ha bleknings medel eller kan man bara ta en vanlig hårfärg fast i blont eller kan det missfärgas..??

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *