Fantastisk smakupplevelse på Tap Room (bildregn!)

tap-room-6I fredags var Jocke och jag bjudna till Tap Room på Kungsholmen för att smaka deras helt otroliga meny på – vad jag tror summerades ihop till – 14 smakupplevelser. Det var en fantastisk upplevelse som jag är väldigt glad över att få ha provat. Jag tänkte att ni ska få följa med under kvällens gång!

Det börjar med att glas champagne. Som fylls på. Och fylls på. Och fylls på. Champagne är liksom “sidodrycken” medan rätterna serveras med signaturcocktails som har smakaromer som gifter sig väl med maten. Tänk ett vin man väljer till köttbiten, fast en smakexplosion och en drink som funkar till. Helt klart min melodi!
tap-room-2 tap-room-3Det fina med Tap Room är att man sitter i baren där maten tillagas. Man får se allt!

I akt 1 serveras flera smårätter; morotsbeta, grillat ankhjärta med svenska björnbär, sashimi på Hjälmargös, pumpa med libbsticka och pilgrimsmussla samt caviar, märg och vodka.

Första rätten: chips och dipp. Alltså; morotsbeta från Ugglarp med dipp. 
tap-room-4 tap-room-etttap-room-5tap-room-8tap-room-13tap-room-14tap-room-22tap-room-21tap-room-20tap-room-23tap-room-19
Min favorit var nummer 1, rödbetan. Ankhjärtat hade jag lite svårt för… Smaken var god men konsistensen och veta att det är ett organ var… svårsmält. Till märgen och caviaren serverades iskall benmärksinfuserad Purity Vodka.

I akt nr 2 serverades ostron i dashismör med algknäcke och talgstekt havskräfta från Fjällbacka med egenbryggt bonito-te. HAVSKRÄFTAN VAR SÅ GOD. JAG DOG.
tap-room-26 tap-room-27Till detta en drink kallad Clarified Jackie Onassis; Beefeater Gin, citron, grape & white pepper Cordial, champagne Mercier brut.
tap-room-24 tap-room-25 tap-room-28tap-room-30
I akt 3 serverades kolbakad och smörstekt spetskål med äggkräm och tryffel. Den här rätten blev min favorit, mmm… Den var inte alls Jockes typ av mat, men jag älskade den. Till det drack vi Cheifton: The Famous Naked Grouse, aperol, lime, persika- & citronverbenasyrup, Aphrodite Bitter.
tap-room-38En av killarna brände grenkvisten (?) strax innan serveringen vilket skapade ett väldigt intressant doftmoln… Också imponerande!! Tänk om man skulle hitta på något liknande hemma någon dag :))
tap-rom-33 tap-room-33 tap-room-35Så kär i den här mannen att det är sjukt.
jocke-thoweRätt nr 2 i akt nr 3 (hänger ni med?) var misoglaserat kalvbräss rullat i svampströssel och popcorn med tartar på oxfilé. Jockes favorit!
tap-room-9 tap-room-7 tap-room-29 tap-room-57I akt nr 4 serverades vi fjällröding bakad i vassle med rostad jordärtskocka, syrad grädde från Oviken och isländsk MSC-märkt stenbitsrom. Till det: Jean Reserve Lillet.
tap-room-73 tap-room-74 tap-room-76 tap-room-77 tap-room-80 tap-room-88 tap-room-89
I akt nr 4, del 2, serverades vi hängmörad ryggbiff med brynt svartrot och l8 harvest-vinäger. Till det: Husets röda med smaker av röda skogsfrukter, nästla och maskros.
tap-room-90 tap-room-64 tap-room-72 tap-room-70I femte och sista akten serverades Nikka Please: Nikka from the barrel, Choya kokuto umeshu, rosvatten, soja- och vaniljsirap, vit choklad och matcha-te. Som rätt: älgört, lingon och gran.
tap-room-55 tap-room-39 tap-room-63
Dessert nr 2: karamelliserad rotselleri (som fått ugnsbakats i 72 timmar) med fermenterade blåbär, blåbärsglass och färska hasselnötter. Till det: Brännland iscider brix 43.
tap room 56 tap-room-50 tap-room-51 tap-room-53 tap-room-48 tap-room-54 tap-room-49 tap-room-59 tap-room-58Och så kaffe! : ) (Med ännu fler smaker till, såklart!)
tap-room-41 tap-room-40 tap-room-42Alltså den här middagen var verkligen något alldeles speciellt. De byter ut menyn efter säsong och när de hittar ny inspiration och jag tänkte att jag gärna går hit i vår igen för att se vilka smaker de kombinerar då… Nej, det här var alldeles fantastiskt. Älskar detta. Tack!

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.