Fågelkvitter i skogen och bara ben

Det är dagar likt denna som jag spritter av glädje, kreativiteten vet inga gränser och jag har tusen tankar som bråkar om uppmärksamheten. Livet består av så många tvära kast, egentligen allt som oftast om vi ska vara ärliga. Några större, men de flesta är ganska små. Vi är i ständig rörelse. Men ibland kommer de där dagarna då man känner att man är i fas. Just nu känns det bra. Jag behöver inte vara någon annanstans, varken fysiskt eller psykiskt. Jag är just här, i nuet, här och nu. Jag förstår vad jag gör. Hur jag gör. Sinnet känns lugnt, så att säga.

En sådan dag har jag haft idag. Jag landade idag.

Imorgon kanske ett sådant där tvärt kast infinner sig igen. Ni vet, det kan vara ett mail, ett möte, en sjukdom – vad som. Men just nu njuter jag av min dag.

• • •

På lunchen pluggade jag in hörlurarna och lyssnade på en podcast. Sedan gick jag ut i solskenet och tog en promenad, fortsatte in i skogen och hörde fågelkvittret genom lurarna. Undrade vad tusan jag höll på med och drog ut hörlurarna, slutade titta i mobilen och vände upp huvudet mot solen. Lyssnade på fåglarna, kände värmen mot ansiktet och tänkte att nu jävlar, nu är vi här.

Det bästa med den här tiden på året är att det bästa ligger framför oss. Blir helt pirrig av den tanken.

En av mina kollegor på Tele2 hade dragit ihop till en aw efter jobbet och vi blev nog 15 pers som tillslut trängde ihop sig på Mälarpaviljongen och njöt av kvällssolen.

När jag gick därifrån tänkte jag: NU JÄVLAR finns det ingen återvändo.

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *