Examensdagen – del 2 / diplomering

Del två av examensdagen; diplomering! Klockan 13 gick vi ner till skolan där vi samlades i ett klassrum tillsammans med vår rektor. Där pratade vi om hur det kändes, tittade på “It’s the final countdown”, lekte lite lekar och bara allmänt snackade känslor. Typ. Lite lätt oseriöst, men nåväl. Vi var väldigt glada och pirriga, så det gjorde ingenting. Vi fick också tillbaka våra brev som vi skrev till oss själva på första skoldagen – så kul att läsa. Jag hade bland annat skrivit att jag hoppas jag har minst en praktikplats utomlands, att jag har minst en text publicerad på webben (check!), att jag har skapat kontakter på minst fem företag (check!) och att det är okej att inte ha högsta betyg i allt eftersom det ändå är personlighet och kontakter som räknas. Kul att läsa, önskar att jag hade skrivit ett längre brev. :-)

 

(Vet inte om det är okej att jag skriver ut vems CV-annons detta är, men älskar hur detta verkligen visar hur mediafolk är hahaha!)

dan-e

 

 

Efter träffen i klassrummet gick vi ut på innergården för att diplomeras. Heja oss! Det dukades fram frukt, ost, bröd, oliver och massor av annat gott…
diplomering2diplomering1

 

Vår utbildningsledare och Helena hällde upp champagne medan vi stod och väntade på vad som skulle hända. 
diplomering5

 

 

 

Som jag skrev i förra inlägget hade Andrea styrt upp insamling från alla i klassen och köpt vin och blommor till vår utbildningsledare och rektor. Här är Johanna och Andrea.
diplomering-andrea-j diplomering4

 

 

Sedan ropade lärarna upp våra namn och gav oss en ros, vårt diplom och examensbevis samt ett glas champagne. Här är jag och Mattias i blåsten!
diplomering-mt
thowe-examen

 

 

Glada tjejer! Det blåste svinkallt men så fort det blev vindstilla var det riktigt skönt. Vi drack ännu mer champagne och sedan kom lärarna med rosévin som vi hällde i oss… Vi tog en klassbild och lärarna delade ut priser för bl.a. bäst betyg och interna utmärkelser. Jag fick högsta betyg i sex av åtta kurser, det tycker jag ändå är godkänt! :-)

diplomering6 diplomering7

 

Sååå härligt att vara klar! Tycker det är konstigt att de bara har skrivit ett av mina två efternamn när jag under hela utbildningsperioden har hetat/skrivit som jag heter i passet; Wagner Larsson. Vet att det inte “egentligen” spelar någon roll, men det känns bara så oproffsigt att det står fel.

 

Efter någon timme hade vi fått nog av snålblåsten och gick ner till klassrummet igen. Där spelades ett bildspel på bilder från våra två år tillsammans, vi lyssnade på musik och snackade ännu mer. Det var lite sentimentalt! Vid fem-tiden begav jag och Angie oss vidare, men mer om det i nästa, och sista delen! :-)

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.