Examen // Champagnebrunch & Dagsfest

I lördags packade vi bilen full med allt som skulle med hem till mina föräldrar. Vid elva började jag att göra i ordning äggröran, steka bacon, tillaga pizzan, steka plättar och skära upp frukt. Trots att jag hade hur mycket som helst som skulle göras i ordning och fixas innan gästerna kom så kände jag mig väldigt lugn och samtidigt uppspelt inför dagen. Tror det är första bjudningen jag arrangerar någonsin som jag kände att jag kan slappna av och bara ta in allt… Kan ha att göra med det vi pratade om i fredags och varför jag har varit deppig i och för sig, men likväl mycket skön känsla.

champagnebrunch-1champagnebrunch-9 champagnebrunch-11 champagnebrunch-12

 

 

Vid två kom de första gästerna och då skålade vi i rosébubbel och satte oss i vardagsrummet medan vi väntade in alla. I bakgrunden hördes loungemusik och på tvn rullade ett bildspel på gästerna och mina två år som student. Mina föräldrar hälsade alla välkomna och överraskade Hanne med en “ja må hon leva”. Hon fyllde nämligen år igår men valde att komma till min “mottagning” ändå, hur härligt??

champagnebrunch-19 champagnebrunch-20 champagnebrunch-23 champagnebrunch-24 champagnebrunch-25 champagnebrunch-26 champagnebrunch-28

 

När (nästan) alla hade kommit körde vi en lek som handlar om hur mycket man har gemensamt. Mina föräldrar var värd och värdinna vilket jag tyckte var skönt; jag kunde då slappna av och fokusera på att njuta av min dag. Eftersom mina gäster inte kände varandra så väl var leken ett väldigt bra intro inför kvällen och ännu bättre blev det när jag och Elli vann och därmed fick en varsin miniflaska bubbel. ;)

 

Sedan skålade vi i mer rosé och satte oss tillslut till bords. Pizzor, cupcakes, cakepops, lösgodis, bacon, plättar, rotfruktschips, melon, vindruvor, juice, läsk, kex, bagels, färskost, salami, rostbiff, skinka och säkert något mer som jag har glömt(!) fanns att ta del av på matbordet. Inne i matsalen fanns cider och öl för de som hellre ville dricka det.

 

champagnebrunch-2 champagnebrunch-3 champagnebrunch-4 champagnebrunch-5 champagnebrunch-6 champagnebrunch-7

 

Efter champagnebrunchen var det paketöppning som jag har skrivit om här. Jag blev så himla glad för allt, tack snälla snälla ni! Under dagens gång fanns det en “ministudio” nere i källaren där var och en fick spela in en liten hälsning till mig. Jag har inte tittat på filmerna än, men ser så fram emot det!! Så himla rolig idé också <3

 

champagnebrunch-41

champagnebrunch-43 champagnebrunch-45 champagnebrunch-49 champagnebrunch-53

champagnebrunch-17

 

Pappa gjorde sedan sina berömda drinkar och vi spelade olika spel. Givetvis blev lekarna grövre i takt med att promillehalten ökade och timmarna gick… Riktigt roliga timmar, haha!

 

champagnebrunch-34 champagnebrunch-36 champagnebrunch-37 champagnebrunch-54 champagnebrunch-55 champagnebrunch-56

 

 

Vid åtta-tiden var ungefär hälften kvar och då bjöds det på tacos. Då blev det istället mer intima och djupa samtalsämnen runt bordet och några timmar senare bestämde vi oss för att strunta i att gå ut och istället stanna kvar hemma. Det kändes helt rätt och när samtliga gäster väl hade gått satt vi i familjen kvar och pratade om dagen. Jag kunde inte ha haft ett bättre examensfirande och jag är så otroligt tacksam över att det blev såhär lyckat. Stort tack till mina föräldrar och syskon som hjälpte till med allt!! <3

 

champagnebrunch-30 champagnebrunch-31 champagnebrunch-58

 

Här sitter jag och håller låda i hallen med familjens fulla uppmärksamhet, haha. <33

Share:

2 Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.