En torsdag på Punk Royale

Kommer hem från Oslo med andan i halsen, har egentligen inte tid att byta om och piffa till mig men vårt sällskap som redan är på plats på Punk Royale lyckas stretcha middagen lite till. Borstar tänderna, sprayar håret med torrschampo och byter om så fort jag kan medan Jeppe och Jocke dricker ur det sista ur sina flasköl.

Punk Royale är litet och rejält tajt. Ur en maskin blåser det rök med några minuters mellanrum, det är mörkt i lokalen och musik spelas på hög volym. Vi är fyra som tränger ihop oss på bänken med plats för tre, likadant på bänken mittemot. Servitörerna kommer i omgångar, men hela tiden med max några minuters mellanrum. Det är fotoförbud och vi lägger våra mobiltelefoner i en låda som servitören låser och ställer undan. Men så fort de tittar bort dras en Fuji upp ur väskan…

– Öppna munnen!

Servitören lassar in en sked med hummer i var och en av våra munnar. Tugga, svälj. Nytt vin serveras. En ny låt dunkar igång, vi gissar på artist, kör dubbel-highfive när vi gissar rätt. En annan servitör lägger en tesked kaviar på vår handrygg, häller upp iskall vodka och instruerar oss i hur vi ska trycka upp kaviarn i gommen och sedan svälja ner den med vodkan. Jag gjorde samma sak på Sonos x Punk Royale när jag jobbade på Aller Media och vet av erfarenhet att det inte är min grej, så jag gav kaviarn till Max och lät vodkan vara idag.

Punk Royale är tokigt och totalt osvenskt. En del av desserten flamberas på gästernas bord där en ballong är noga upphängd för att nås av eldflamman som skapas. Den lilla, dock ofarliga, explosionen som sker är en del av en upplevelse där man aldrig riktigt känner sig säker i vad som komma skall. Det händer något hela tiden.

Framför oss ställs en assiett med gurkskivor. Servitören bär en tallrik med plastsprutor, tecknar åt Jesper att öppna munnen och det ovissa innehållet sprutas in i hans gom. In med en gurka, tugga, svälj. Bordet runt nu. Här gör man som man bli tillsagd.

Jag har sedan länge tappat räkningen på hur många små- och mellanrätter som serveras och på bordet trängs shotglas, vinglas och ölflaskor som var och en spelar sin bricka i det kulinariska spelet. Stämningen är på topp och vi trivs i varandras sällskap.

Vi avslutar med hot shots, går vidare till Nytorget och dricker drinkar på Urban Deli. Vilken jädra pangtorsdag. ♥

Share:

2 Kommentarer

 1. Hugo
  03/25/2018 / 21:00

  Vad trevligt beskrivet, tack!
  Jättekul kväll, var det!

  Ses snart!

  • Thowe Wagner Larsson
   Författare
   03/27/2018 / 16:47

   Tack för det, Hugo! Vi ses snart!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.