En tisdagslista

1. Har du något smeknamn?

Några stycken, hade fler när jag var yngre. Kallas oftast Thowis eller Tole. Andreas (en av mina bästa vänner) kallar mig TT, Carmen (min styvsyster) kallar mig Tola efter att min styvmammas morbror (som är amerikan) kallade mig för Tola under en familjefotografering för många år sedan, haha. Svårt att säga Thowe som amerikan antar jag.

2. Har du något konstigt du alltid behöver göra?

Jag har massor av konstigheter för mig, haha. Men okej, det här kan jag berätta med risk att ni kommer tycka jag är knäpp. Ibland blir jag helt inne i att se mönster i undertexter till en film eller serie och kan räkna antalet bokstäver i ett ord och “plussa” ihop dem. Det här går av sig självt, tar någon sekund, och jag är fortfarande med i handlingen. Men överblickar snabbt “tre, tre, tre, fyra, måste ha en till trea så det blir jämnt”. Ingenting jag störs av, men en konstig sak att hålla på med, hehe.

3. Andra måsten?

Förutom det uppenbara som att jag måste sätta in mina linser varje morgon så har jag sjukt svårt att sova utan öronproppar. Har jag glömt öronproppar hemma och ska sova borta blir det nästan en psykologisk grej. Måste även ha kaffe eller Nocco/Celsius på morgonen. Alltså klarar mig ju utan det, får inte huvudvärk eller så, men…

4. Några lyxvanor?

Förut gjorde jag naglar & fransar men det har jag slutat med pga *tänker ekonomiskt* men så lägger jag istället pengar på att köpa Nocco/Celsius vilket ju inte är särskilt ekonomiskt. Men är duktig på att sköta min ekonomi i övrigt och ser det som en belöning för att jag tränar så hårt. :) Jag gillar att köpa med mig mat från typ Saluhallen och liknande och går gärna till en dyrare butik för att få bättre service när jag ska shoppa, trots att det är samma grejer och ibland till ett billigare pris i andra butiker. Jag uppskattar service och betalar gärna extra för att få bra sådan.

5. När ingen ser, vad gör du då?

Fotar, pratar lite med mig själv (ofta på engelska eller med dialekt?), deepsurfar på sociala medier, haha.

6. Vad stör du dig på hos andra?

Åh, jag stör mig så oerhört mycket på människor som inte visar hänsyn till andra. Kan bli helt tokig över vissa saker och till den grad att min kille ber mig lugna mig för att jag inte kan göra något åt det. Men okej, jag stör mig på folk som: inte tackar när man håller upp dörren, avbryter någon som talar, spelar musik eller har högljudda samtal i kollektivtrafiken, vägrar flytta på sig eller går i bredd på trottoaren. Ni vet, sånt.

7. Vad är din sämsta sida?

Att jag katastroftänker inom vissa områden av mitt liv där jag inte är lika självsäker eller vet hur framtiden ser ut. Det fick jag höra redan som tonåring när jag bearbetade mina föråldras skilsmässa hos en psykolog, så jag är ju medveten om det. Men har svårt att förändra det beteendet.

8. Vilken sida av sängen sover du på?

Har märkt att jag alltid ligger på vänster sida av någon anledning. Kanske för att jag sover på höger sida och vill ha ryggen in mot mitten?

9. Vad gillar du för filmer?

Jag gillar gastkramande thrillers mest. Ibland vill jag bara se någon romantisk jävel men blir oftast så trött på det fåniga skådespeleriet. Ska det vara romantiskt måste det kännas genuint. Vill absolut inte se science fiction eller actionrullar där det är en handfull testosteronstinna män som ska göra allt för att rädda världen och där en kvinna enbart ses som objekt *generaliserar*.

10. Gråter du ofta? När grät du senast?

Gråter i princip alltid till film och i verkliga livet gråter jag någon gång i veckan. Mest för att det kan bli för mycket och då spiller det över på tårar. Senaste gången jag grät var i helgen när vi såg Me After You och “på riktigt” var i fredags när jag satt hos läkaren och kände mig så jävla… trött på allt.

11. Har du något som du ofta säger åt andra att göra men aldrig gör det själv?

Klassikern är väl sådant som: “Men om du VET att det inte är bra för dig, sluta då!” *goda råd* till en kompis eller liknande – så gör jag det själv, trots att jag vet att det inte är något som gynnar mig osv. Det är lätt att vara klok åt andra människor.

12. Vad sjunger du när du står i duschen?

Sjunger i duschen en gång i kvartalet…

13. Vad önskar du dig mest just nu?

Okej ALLRA mest önskar jag att nästa besök hos läkaren går väl och om jag får drömma ännu högre önskar jag mig supervårväder i Rom när vi åker dit om en månad. :)

14. Vilken maträtt är din favorit?

Just nu är jag väldigt trött på mat och äter hellre frukostmat som smoothie, avokadosmörgås, äggröra osv. Är inte alls särskilt sugen på tung mat alls. Annars är all form av skaldjur favoritmaten.

Share:

3 Kommentarer

 1. Ewa
  02/22/2017 / 08:04

  Hej gumman!

  Måste kommentera nr 2 på listan. Jag gör nämligen samma sak. Märkligt, eller hur! Ser mönster i ord, förvränger dem till andra ord o s v. Kul att det går igen till nästa generation. :)

  Kram från mami

  • Thowe Wagner Larsson
   Författare
   02/22/2017 / 15:47

   Haha, jag är ju din dotter :)

 2. Pernilla
  02/22/2017 / 23:29

  Känner igen mig i nr 2. Stämmer in på pricken på mig med. Jag brukar sova med mina dygnetruntlinser 2-3 nätter på raken innan jag tar ur dem. Känner jag mig torr eller trött i ögonen så tar jag ur dem på kvällen för att slippa ligga och fundera på om man borde ha gjort det.
  Är också beroende av både öronproppar och kaffe. Utan öronproppar kan jag nästan inte somna. Stör mig på alla ljud oavsett hur svaga de än är. Med öronproppar somnar jag på direkten. Hur skönt som helst att plugga in dem när man går och läggar sig och verkligen stänga ute alla ljud som skulle kunna störa ens sömn. Sover till och med med öronproppar även om det är helt tyst.
  Utan kaffe så får jag ont i huvudet och känner mig seg. Minst kopp till lunch behöver jag om dagen. En Coca-Cola eller Trocadero kan fungera som ersättning till kaffe. Dock helst 3 koppar gott kaffe i stället.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.