En sömnlista

God morgon söndag!

Jag hade den bästa lördagen på länge, men jag hinner inte uppdatera om den nu. Jocke & jag ska springa till gymmet och därefter väntar en heldag ute i Brottby hos hans föräldrar. Vi kör en helgresumé ikväll istället! Hoppas ni har ett underbart sommarväder och njuter rejält!

Här är en sömnlista jag har svarat på tidigare men tycker den är rätt kul. :)

När brukar du gå och lägga dig?
☾ Runt 23-23.30. Jag har aldrig gått och lagt mig så sent tidigare, men det är Jockes fel! Hade jag fått välja skulle jag ligga i sängen vid 22 men eftersom det är betydligt mysigare att gå och lägga sig ihop brukar jag stanna uppe ändå.

När vaknar du?
☾ Vardag: 06:10 om jag ska träna, 07:15 om jag inte ska träna. På helgerna brukar jag vakna runt 9-tiden och är jag pigg då går jag ibland upp och skriver lite medan Jocke sover någon timme till. Sen brukar jag kliva ner hos honom igen och så snoozar vi ihop innan vi går upp “på riktigt”. :) Jag är lite mer morgonpigg än min kille nämligen, hehe.

Är du morgonpigg?
☾ Som jag skrev ovan, så ja – oftast. Jag föredrar att gå upp tidigt och börja dagen innan många andra gör… Men går jag och lägger mig runt midnatt är jag såklart svintrött dagen efter.

Vad gör du i sängen innan du somnar?
☾ Det här händer i 9 fall av 10: vi stänger av tv:n, Jocke tar sitt vattenglas och någon skål/tallrik till köket och jag går till badrummet – och har helt glömt bort att också ta med mitt vattenglas & ev. tallrik till köket. Alltså vaaarje gång, haha. Jag vet inte varför men jag tänker inte på det! Förutom detta så sätter jag mobilen på laddning, smörjer in ansiktet med den här krämen och kramas & pratar lite med Jocke.

Vad finns på ditt nattduksbord?
☾ En dagbok som jag skriver i någon gång i veckan. Tre böcker: En fest för livet av Ernest Hemingway, Foodpharmacy och The Secret. 1-2 vattenglas. En ask med öronproppar och värktabletter.

Hur är din säng bäddad?
☾ Med tre kuddar, två stora hotellkuddar, ett dubbeltäcke och ett överkast.

Vilken låt är allra bäst att somna till?
☾ Jag kan inte somna till ljud, så ingen musik alls om jag får välja.

Vad är ditt bästa sova gott-tips?
☾ Prata med någon om du har något du inte kan sluta tänka på. Eller skriv ner det, antingen i en dagbok eller i ett sms till en vän som kan hjälpa dig att komma på bättre tankar. Öronproppar har jag sovit med i flera år. Och gärna med ett fönster eller en balkongdörr öppen för frisk luft.

Hur sover du egentligen?
☾ Somnar i stort sett alltid på höger sida, med höger arm under kudden och den vänstra under kinden. Har sovit så i flera år.

Vad har du på dig när du sover?
☾ I födelseskruden eller underkläder. På vintern snor jag en t-shirt av Jocke om jag fryser men det slutar alltid med att jag vaknar mitt i natten och kastar av mig den för att jag är så jäkla varm.

Hur är din sovfrisyr?
☾ Utsläppt eller lös fläta.

Vad har du för säng?
☾ Eh, MIN säng är en nyköpt bäddmadrass som min hyresgäst sover i. Jag sover i en Jockes. Ingen aning om vad det är för något. Men den är skön?

Vad gör du mitt i natten?
☾ Sover. Vaknar till om Jocke går på toaletten och i 9 fall av 10 går jag också eftersom jag annars ligger och funderar på om jag BORDE gå eller inte.

Hur gör du för att få ett mysigt sovrum?
☾ Jag vill ha så mycket harmoni som möjligt. Med det menar jag att jag vill ha få prylar, ingen teknik och öppna ytor. Det ska vara svalt, sängen ska vara mjuk och det får gärna finnas växter.

Vad är det konstigaste stället du har sovit på?
☾ Har nog inte sovit på så jättekonstiga ställen. Minns att jag sov på en bekants köksgolv med någons jeansjacka över mig för rätt många år sedan. Har sovit på en balkong (hade typ fem duntäcken och två sovsäckar, men sjukt mysigt var det!) och i ett s k vilorum på TV4. Det är väl det jag minns, hehe.

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.