En sån skillnad nu från då

Ni vet Facebooks “Den här dagen”-påminnelser, om minnen från dagens datum från tidigare år? Jag får nästan dagligen upp ett minne, oftast är det ett blogginlägg härifrån som jag har delat med mig av. Jag brukar klicka mig in på det inlägget och läsa några inlägg antingen bakåt eller framåt i tiden.

Ibland sker en förändring successivt och det är knappt märkbart förrän man ser tillbaka på starten och kan jämföra med hur det är idag. Precis så känner jag angående en del blogginlägg jag skrev förra året. Som det här, när jag inte kom ihåg vilket nummer jag bodde på när jag skulle till lägenheten på Gärdet. Eller det här, som jag döpte till “Slutkörd”, och där jag beskriver en vardag av yrsel och kortvarig minnesförlust. Ett av mina mest lästa inlägg (oklart varför) handlade om att jag åkte till akuten en torsdagskväll för att jag hade jobbiga magsmärtor och blod i toaletten.

Mitt tankesätt löd så här: varje kväll ska ha ett roligt event eller en spännande aktivitet inbokad. Dessa ska vara tillräckligt intressanta för att dela med sig av i bloggen. Jag gick på events, träffade ytligt bekanta och såg till att jag hela tiden var upptagen – allt för att jag vägrade missa något. Och jag tänkte hela tiden “Det är bra för min karriär”.

Väldigt, väldigt glad över att jag har lärt mig från en liknande upplevelse och tidsperiod under 2012 och att jag nu ser tecken och kan bromsa i tid.

Och ännu mer glad är jag över att jag har bytt ut element i min vardag som i fel mängd kan dra mig åt det hållet. Många skulle nog säga att jag har ett tråkigt liv nu, jämfört med hur det var tidigare. Men hur mitt liv ser ut för er utanför spelar verkligen ingen roll. Idag har jag landat. Jag är fortfarande ung, relativt oerfaren och lär mig massor om både mig själv och världen. Kommer gå på en och annan nitlott framöver, men förhoppningsvis fortsätter jag att lära mig av dem och utvecklas till en ännu mer trygg individ som skulpterar en livsstil som är alldeles perfekt för just mig.

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *