En roadtrip ner till Jönköping för att se HV71 ta SM-guld

I lördags klev vi upp i ottan för att springa ner till gymmet innan det var dags att sätta sig i bilen som skulle ta oss till Jönköping och närmaste bestämt Kinnarps Arena. Vi hämtade upp Kajsa vid 11 och då låg ölen, som hade inhandlats bara någon halvtimme tidigare, i en medtagen kylväska för att hinna kylas ner lagom till första stoppet.

Strax innan Linköping hamnade vi stillaståendes i en lång kö och i trafikrapporten sades det att trafiken skulle vara igång igen vid 14:20. Det kändes INTE bra… Men som tur var fick vi åka bara fem minuter senare, så vi tappade ingen direkt tid. Det här gjorde dock att vi (Jocke) var lite rädda för fler oförutsedda händelser som skulle kunna göra oss försenade, så vi åt lunch först när vi var i Jönköping. Vi köpte med oss burgare från Max, hittade parkering utanför Kinnarps och åt halvljumma burgers i bilen.

Matchen, då? Jag är glad att vi åkte. En sjunde, avgörande SM-final dessutom på övertid (!) – det går inte att bli mycket mer dramatiskt. Addera hemmaplan för mästarna och magin var ett faktum. Jag personligen satt och irriterade mig över att 99% av alla i publiken satt med klappor, något jag verkligen har en bestämd åsikt om. Kanske ska klapporna få ett eget inlägg? Let me know, i så fall. Förstår att majoriteten av er som läser min blogg inte har sport/ishockey som huvudintresse men ni har nog inte ens läst så här långt, hehe.

Men så blev det ju två egna produkter som gjorde avgörandet i 72:a minuten. Arenan fullständigt kokade och jag pustade ut. Det blir en bra bilresa hem. :)

HV71 har aldrig varit och kommer aldrig att bli ett lag jag stödjer men man ska nog fan vara djävulens likgiltighet om man inte dras med i adrenalinet och nervositeten i en kokande arena i ett sånt här läge. Speciellt när man har en pojkvän som ser ut så här när det vankas förlängning:

Hur som haver, stort grattis HV71 till en väl utförd säsong. Nästa år vill jag uppleva det här i Karlstad.

Share:

1 kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.