En lunch i världsklass på Vassa Eggen

vassa-eggen1

Igår var jag inbjuden till en presslunch på Vassa Eggen där de presenterade sin Köttskola ihop med köttspecialisten Niklas Odin. Det var jag och tre till som närvarande + PR-konsulten Ida så det blev en väldigt intim och personlig måltid.

Medan snön yrde utanför bjöds vi på fyra exklusiva rätter som var och en smakade så otroligt gott. Alltså wow, vilken lunch! Det kommer mer information om detta senare och jag ska även ge er Niklas Odins tips för hur ni lyckas med köttet till nyår. De artiklarna dyker upp på någon av våra sajter inom kort så håll ut! : )

strandvagen-7Så här ser menyn ut (efterrätten var dock exklusiv för eventet). Köttmängden är cirka 350 gram och med tillbehören blir det ytterligare 100 gram, alltså en köttmängd på cirka 450 gram. WOW.

vassa-eggen3 vassa-eggen2

Min favorit var Black Market-entrecôten som Niklas Odin säger så här om: “Black market” är ett speciellt urval av extra fina biffstockar som väljs ut vid slakt. Detta är aldrig förbestämt, utan det är bara de djur som uppfyller vissa krav som får en sådan klassificering. Vi vill kunna erbjuda dessa detaljer och laga dom till perfektion.”
vassa-eggen6 vassa-eggen-8Heeelt fantastiskt god mat. Tack Krogbolaget och Vassa Eggen för en lyckad lunch!

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *