En lördagslista.

Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat?
Redan när jag låg i mammas mage döpte mina föräldrar mig till Towe, en sammanslagning av min pappas namn (Torbjörn) och mammas namn (Ewa). När jag sen föddes och var flicka så var ju namnet givet redan. Frågade mamma nu för säkerhetsskull och hon sa att det troligtvis hade blivit Erik om jag var pojk, just för att det är ett släktnamn. Men Towe känns bra. :))

Lista fem saker du önskar dig?
1. En resa någonstans med Jocke, gärna New York eller valfri storstad i Europa.<3
2. Ett par nya löparskor som är specialanpassade efter mina behov.
3. En ny dator. Min är snart fem år gammal och jag vågar inte lita på att den håller så mycket längre…
4. Att mitt vikariat om ett år går över till en ny roll och fast anställning.
5. En outdoor-resa i Norge. Norge är ju så otroligt fint och jag skulle gärna hajka i bergen och se den majestätiska naturen på nära håll. Krävs ju bra väder för hundra procent magi, men ändå. Kanske nästa sommar. :)

Humör idag?
Jo, tack bra! Hade en dos av den klassiska betongkepsen när jag vaknade, trots att det inte ens blev några mängder igår. Men antar att jag drack för lite vatten och att förkylningen spelade in. Nu mår jag betydligt bättre, fick dessutom i mig en räkmacka för någon halvtimme sedan. Då går det ju inte att inte må bra.

Berätta om något du gillar men också ogillar med dig själv?
Den är ganska lätt att svara på. Jag sätter upp väldigt konkreta mål som ska ske i en viss ordning eller innan en viss tidpunkt. Sedan ger jag mig fan på att det ska ske på just det viset. Det är positivt för jag är jävligt målinriktad och driven, mindre positivt för att jag blir så väldigt envis och vill ju att dessa mål ska nås i den ordning jag har bestämt. Kan liksom vara nära på att tacka nej till något jag önskar mig bara för att det inte är rätt i tiden (den tidsrymd jag själv hittat på).

Vilken tid är din väckarklocka inställd på?
Läggdagsappen är inställd på 07:15, då vaknar jag/vi första gången. Sen vanligt alarm typ 10 minuter senare. Läggdagssignalen är så mysig så man får en mjukstart när man vaknar, alarmsignalen är så hård (har “Radar”) så då vet man att det är allvar och dags att kliva upp.

Hur många resväskor äger du?
Två! Trodde jag hade noll men kom på att jag har kvar en gammal, gul väska hos mamma och så fick jag ju en snygg kabinväska i presskit från Glenfiddich för några månader sedan. Dock är båda två kabinväskor, så varje gång jag reser med incheckat bagage behöver jag låna från någon i familjen. Gör iofs inget att jag inte har en stor väska på permanent basis, de tar så stort plats i förrådet ju.

Vad gör du exakt just nu?
När jag skriver det här inlägget sitter jag i bilen på väg till Karlstad. Regnet slår mot rutan och allt jag ser är olika nyanser av grått. Förutom min lilla gula kudde från Svenskt Tenn som jag tog med mig i bilen för att kunna luta mig mot, trodde nämligen att jag skulle vara lite tröttare än jag är.

Dagens planer?
Efter att vi har kommit fram till Karlstad och checkat in på våra hotell ska vi möta upp min moster och hennes man på fika. Ikväll väntar middag med mormor, ska bli så mysigt att träffa henne igen. Hon vet inte om att jag kommer (om inte min moster har skvallrat, hehe) så jag ser fram emot att överraska henne.

Helgens planer?
Igår var det ju fotbollsmatch och resterande tid tillbringas i Karlstad. Vill verkligen få kvalitétstid med Jocke också. Den senaste tiden har jag varit så upptagen och det är så viktigt att det inte blir så i längre perioder.

Vad ser du mest fram emot i helgen?
Att gå och lägga mig i hotellsängen ikväll med en godispåse och Netflix. Och så sovmorgon imorgon…

Vad åt du till middag senast?
Oxfilépasta på restaurang.

Tror du folk pratar bakom ryggen om dig?
Ja, klart de gör. Inte för att jag är viktigare eller mer intressant än någon annan, men för att en del tycker det är spännande att bah snacka om andra.

Vad gjorde du för ett år sedan?
Jag var på pressmiddag i en superfin lägenhet på Söder tillsammans med några kollegor och Sonos och Punk Royale.

Tycker du att killen borde bjuda på första dejten?
Nä, tycker man ska dela faktiskt. Fast det spelar ju roll hur dejten ser ut. Om en kille vill bjuda ut mig på restaurang tar jag för givet att det är han som tar notan, eftersom det var han som bjöd ut mig. Men då kanske vi går vidare och tar en drink efteråt som jag står för. Eller det gör ju alla som de vill såklart, men personligen känner jag att det är skönt att inte bara bli bjuden.

Handlar nog om att jag vill visa redan från början att jag kan klara mig själv. På min och Jockes första dejt var det jag som köpte vinet (vi drack vin på bryggan nere vid Hornsbergs Strand) och han som betalade middagen efteråt, om jag minns rätt.

Vad har du med dig in på bion?
Cola Zero och popcorn eller lite godis och kolsyrat vatten.

När sov du senast på golvet?
Det var nog tre år sedan, nästan på dagen, när Carmen var med i Gladiatorerna och hela familjen var med under inspelningen. Vi sov över på hotell och av någon anledning kunde jag inte sova i det rum jag sov i, så jag tog med mig täcke och kudde och la mig på golvet i det andra rummet.

Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera?
Helst runt 8, men fungerar okej efter 6 timmar.

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.