En lördagslista; mina morgnar

När går du upp?
På vardagarna har jag ett alarm 06:50 och ett runt 07:05. Jag vill alltid mysa lite på morgonen och få lite närhet av min kille så när första alarmet ringer vaknar jag till och lägger mig nära honom tills nästa går igång. På helgerna brukar jag oftast vakna runt 8 men somna om till 9-10.

Vad är det första du gör varje morgon?
1. Går på toaletten
2. Sätter i linserna, även om jag går tillbaka till sängen och somnar om
3. Kollar klockan och rullar över till min kille för att kramas lite

Hur lång tid tillbringar du i badrummet varje morgon? 
Inte särskilt lång tid, en kvart kanske. Duschar aldrig på morgonen, gör det på kvällarna istället. Och det är ytterst sällan som jag fixar håret eller lägger en tidskrävande sminkning.

Är frukost viktigt? 
Det går verkligen i perioder för mig. Ibland vill jag bara sova och direkt åka till jobbet, ta en Nocco/kaffe och sätta igång med arbetet. Ibland vill jag göra en stor frukost och bara sitta framför Nyhetsmorgon i en halvtimme innan jag gör mig i ordning.

Vad äter du till frukost? 
Just nu äter jag antingen gröt (med massor av kanel!), ett ägg och kaffe eller hemmagjorda havrebröd med stekt ägg och lite kvarg. Beror på vad jag är sugen på, men jag följer ju kostschemat som jag fick inför Sommarformen :).

Är du morgontrött? 
Nej, egentligen inte. Jag älskar tidiga morgnar. Men jag har inte riktigt kommit in i bra sömnrutiner än så numera är jag i princip alltid trött på morgonen eftersom jag somnar på tok för sent. Men morgontrött som begrepp, nej.

Vad har du för alarm? 
Iphone-alarmet med signalen “Höjning”.

Hur ser en perfekt morgon ut?
Vaknar utvilad tidigt på morgonen och ser hur solen skiner genom gardinerna. Pussas lite med min kille. Äter en god och nyttig frukost framför Nyhetsmorgon och går sedan ut på en promenad i vårluften med en kompis eller honom :))

Vad är det bästa med morgonen?
Det bästa är verkligen känslan av att ha en hel dag framför sig och att det är okej att ligga i soffan ett tag och bara mysa. Ingen stress.

Hur går du helst klädd på morgonen? 
Om det är kallt tar jag på mig min morgonrock i fleece (helt underbar är den, den går till strax ovanför knäna och har en mysig krage, hehe) och om jag är varm tar jag någon av silkesmorgonrockarna. Eller Jockes t-shirt som är lite större och går till strax nedanför rumpan :))

Share:

2 Kommentarer

 1. frida
  02/12/2017 / 02:39

  Har du fått hjälp med att sätta ihop ett kostschema, om ja vart kan man vända sig? :)

  • Thowe Wagner Larsson
   Författare
   02/12/2017 / 09:47

   Yes, det stämmer! :) Det är samma kost- och träningsschema som jag fick förra våren när jag deltog i tävlingen Sommarformen 2016 med Refitness. (https://www.refitness.se) Jag tycker det är super, inga konstigheter eller lågdiet liksom.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.