En lista om vad jag dricker

Såg att den här listan cirkulerade i ett antal bloggar just nu och jag tror att Sandra var först med den. Tänkte att den vore kul att svara på så här får ni mina svar :)

Kaffe:
Jag har haft mina perioder av olika kaffetyper (sorter?) men i nuläget är favoriten en vanlig kopp bryggkaffe med havremjölk. Tycker typ inte att komjölk är gott längre? Men på restaurang efter maten tar jag gärna en cappuccino, viktigt att den är liten och krämig så man får ett fint avslut på måltiden. Om jag äter frukost ute (vilket ändå händer lite då och då) vill jag däremot ha en STOR kopp cappuccino. Ju mer desto bättre, ungefär.

Vin:
Ah, denna härliga dryck. Tidigare var min favoritdruva Riesling och gärna ett lite sötare, tyskt vin. Idag föredrar jag ett torrt, vitt vin men dricker det väldigt sällan så har ärligt talat ganska dålig koll på just vita viner. Finns det torr Riesling beställer jag det, men jag ber oftast kyparen om hjälp om jag ska dricka vitt till maten. Rosévin vill jag ha så ljust som möjligt och även det ska vara torrt. Favoriterna är Minuty, Cuvée Madame och Coeur de Grain Rosé. Gällande rött vin har jag varit inne i “rödvinsperioder” men efter att jag började få huvudvärk efter bara två glas rödvin har konsumtionen minskat. Amarone, Zinfandel och Syrah är favoritdruvorna men gällande produkt brukar jag testa någon ny flaska nästan varje gång jag köper ett rödvin. Gärna ekologiskt, fylligt och en fin etikett. Ärligt talat, förstår inte varför det är “dumt” att kolla etiketterna? Att välja ett vin med en “gammeldags” etikett före ett vin med apor på säger ju sig självt, i alla fall i min värld. ;)

Öl:
Jag dricker som bekant inte öl, eller åtminstone väldigt sällan. Tror jag har druckit två öl i mitt liv, om ens det. (Jag räknar inte den där ölen som smakar ingefära och knappt någon öl.) Men Desperados drack jag på Yuc! i våras, förvisso med en halv lime i men ändå. Den var rätt okej.

Bubbel:
Alltid, alltid, alltid champagne och gärna Pol Roger. Kvittar vilken årgång det är. Gällande mousserande dricker jag helst cava men prosecco går ner det med. Inbillar mig att cava är lite torrare och det är därför jag gillar det mer?

Te:
Dricker sällan te men om jag gör det är det något pepparmintstjafs som brukar hamna i koppen.

Vatten:
Vanligt kranvatten. Herregud vi har världens bästa vatten och så står folk på Ica och köper bordsvatten i en plastflaska?

Juice:
Beror lite på, hehe. Dricker sällan juice men tycker det är gott om jag är bakis eller om jag är utomlands. Helst äppeljuice (typ Bravo) om jag är bakis, apelsinjuice utomlands eller en riktigt nyttig jävel med allt från grönkål till spenat och ingefära i om jag bara vill ha en mellisvariant här i Sverige. Brukar dock kalla det smoothie då och inte juice…

Mjölk:
Havremjölk helst, annars laktosfri komjölk. Dricker dock aldrig (verkligen aldrig) ren mjölk på glas. Usch. Bara i kaffe och te.

Cider:
Dricker de flesta cidersorterna om de inte är allt för söta. För några år sedan kunde jag ha en utekväll på bara cider (herregud) men riktigt så går det inte till idag, haha. Men en iskall päroncider går alltid hem hos mig, både Rekorderlig och Somersby.

Drink:
Älskar drinkar och att experimentera fram nya sorter. Har gärna drinkkvällar och bjuder gäster på olika sorter än köper drinkar ute, mest för att det är ett relativt okänt kort att beställa en drink ute. Får nog erkänna att jag är en cocktailsnobb som blir lite irriterad om jag får t ex en Whiskey Sour med flera mindre isbitar i :( Och ärligt talat, 150 kronor för en drink (om du bor i Stockholm) är skandalöst och är sällan något jag tycker är berättigat, hehe. Kan inte svara bara en favoritdrink men de som alltid fungerar är Appletini, Whiskey Sour, Vodkalime och Margarita.

Läsk:
Alltid Cola Zero, eller Schweppez Zero Tonic om jag ska blanda drinkar.

Saft:
Dricker aldrig saft. Typ Fun light om jag måste.

Alkoholfritt ute:
Mycket sällan, vill jag inte ha mer alkohol brukar jag beställa en Cola Zero istället för en alkoholfri drink.

Favoritdryck:
Just nu: Celsius Lime/Citron, Aperol Spritz, iskall Cola Zero och champagne.

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.