En jobbig jävla julkalender, lucka 9

lucka9

 

Idag är det lucka 9 som ska öppnas och idag vill jag att ni ska fokusera på ert inre. För vissa är det otroligt svårt att titta inåt. Att lära sig att meditera kan vara mer ansträngande än att springa en mil för en del. Och att våga ta det lugnt, slappna av, fundera på hur just jag mår idag kan vara läskigt.

 

Lucka 9: mindfulness i 9 minuter

Lägg dig ner eller sätt dig i en bekväm position. Släck ner runt omkring dig (några få ljuskällor går bra, t ex adventsljusstaken som ger ett så mysigt sken) och sätt mobilen på flightmode. Om detta stressar dig är det verkligen ett tecken på att du behöver mer mindfulness i ditt liv. Antingen väljer du att sätta en timer på 9 minuter eller så låter du denna “session” ta så lång tid du behöver.

Slappna av. Tänk på hur kroppen känns mot underlaget. Låt tankar komma som de vill men ge inte någon uppmärksamhet. Lägg ingen värdering i dina tankar som kommer. Låt de flyga in och ut genom huvudet utan att du egentligen “tänker” på dem. Fråga dig själv: Hur känns kroppen nu? Har du ont någonstans? Känns det ansträngt någonstans? Hur mår du just nu? Vad vill du ha mer av i ditt liv? Saknar du något? Vad är du tacksam över?

Se det här som en härlig paus i ett annars så stressigt liv och tacka dig själv för att du gör detta idag. <3

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *