En investering blev ett betydligt dyrare köp

När jag tog examen för snart två år sedan fick jag en systemkamera i present. Jag fick välja vilken jag ville i en bestämd prisklass och efter att ha noga övervägt mellan flera modeller föll valet på en Sony A5100. Jag ville ha en kamera som fick plats i en mindre handväska, som vägde lite, var enkel att använda och kunde ha olika objektiv. Dessutom har den inbyggd wifi vilket är suveränt om man som jag jobbar med sociala medier och den har även en vridbar skärm för att enkelt kunna fota underifrån eller ta bilder på sig själv.

Jag har sedan länge velat köpa ett nytt objektiv men prioriterat annat. (Ni minns väl mitt inlägg om privatekonomi och månadsbudget?) Men i förra veckan tittade jag på alternativ och beställde faktiskt hem ett objektiv till ett bra pris. Det är ett klassiskt objektiv som är ultimat för porträtt och outfitbilder. Med andra ord: skarp förgrund och rejält suddig bakgrund. Tänker att det är en bra investering, inte minst för bloggen!

Fick hem objektivet igår och skulle prova det på kameran… Men upptäckte att jag har helt glömt bort att titta på detaljerna. Visade sig att jag har köpt ett objektiv som är för stort för min kamera. Alltså! Fy vad surt. För att lösa det här behöver jag köpa en objektivadapter som visade sig vara dubbelt så dyr som objektivet. Åh. Så nu blev den här idén betydligt dyrare än planerat. Vanligtvis hade jag väntat i 1-2 månader när jag står inför ett dyrare köp, det är en del av budgetplaneringen (se länken ovan). Men eftersom vi reser iväg i slutet av nästa vecka skulle jag vilja ha den tills dess ju…

Fotokälla.

Share:

2 Kommentarer

 1. Angela
  03/09/2017 / 01:11

  Kika på Blocket/Tradera efter adapter. Där köpte jag min till en bråkdel av priset! Visserligen Canon, men kan ju vara värt att kika.

  • Thowe Wagner Larsson
   Författare
   03/09/2017 / 16:46

   Smart! Jag kikade lite imorse men tror min kamera är för udda… Jag ska kolla om ett nytt, annat objektiv kan vara billigare istället för att köpa objektiv + adapter. <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.